Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για την απαγωγή των δύο αγοριών

Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για την απαγωγή των δύο αγοριών

Στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για αγνώστους που πλησίασαν παιδιά στα σχολεία τους προηγούμενους μήνες και προσπάθησαν να τα πείσουν - ανεπιτυχώς - να τους ακολουθήσουν

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκαν τα παιδιά δύο 10χρονα παιδιά από το λύκειο Καμάρων της Λάρνακας, στο διαμέρισμα του απαγωγέα έρχονται στο φως, όσο συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ δημοσιοποιούνται και παλαιότερες καταγγελίες για αγνώστους που πλησίασαν παιδιά στα σχολεία τους προηγούμενους μήνες και προσπάθησαν να τα πείσουν – ανεπιτυχώς – να τους ακολουθήσουν, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της ασφάλειας, που μετά την υπόθεση που συγκλόνισε την Κύπρο ανησυχεί εκατοντάδες γονείς στο νησί.

Σύμφωνα, με τα νέα στοιχεία, που επικαλείται το sigmalive.com τα δυο παιδιά δεν μπήκαν ποτέ σε αυτοκίνητο αλλά κινήθηκαν πεζά, ακολουθώντας τον φερόμενο απαγωγέα. Εντύπωση δε προκαλεί, ο διάλογος του φερόμενου απαγωγέα με τους αστυνομικούς, ο οποίος όταν άνοιξε την πόρτα είπε στους αστυνομικούς που έκαναν έφοδο: «Μα ένεν γέρο που ψάχνετε;».

Οι αστυνομικοί προηγουμένως είχαν ενημερώσει τον 35χρονο ότι σκοπός της παρουσίας τους εκεί ήταν να πραγματοποιήσουν έρευνες για την απαγωγή των δυο παιδιών. Με την είσοδό τους στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δυο παιδιά να ξαπλώνουν στο κρεβάτι ενός υπνοδωματίου στο διαμέρισμα.

Όπως καταγράφηκε και παρουσιάστηκε ήδη από το βράδυ της Τετάρτης σε αναπαραστάσεις – υποδείξεις σκηνών, ο δράστης άρπαξε τα παιδιά με το που τους έδειξε την ψεύτικη ταυτότητα του εκπαιδευτικού και τα οδήγησε πεζά μέσα από υπόγεια διάβαση στον δρόμο που έδειξε και το βίντεο που εξασφάλισε το SigmaLive.

α παιδιά ακολούθησαν τον δράστη μέχρι το διαμέρισμά του, όπου και διέμειναν για 8 ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται σήμερα η κατάθεση των δύο παιδιών, που έλαβαν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, στους ανακριτές της πολύκροτης υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ ο 35χρονος τέθηκε χθες υπό 8μερη κράτηση για λόγους διευκόλυνσης της ανάκρισης, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για:
– Απαγωγή
– Αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό
– Περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης
– Άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Στο Δικαστήριο κατατέθηκε και η πλαστή ταυτότητα του δασκάλου που έφερε ο κατηγορούμενος και με την οποία ξεγέλασε τα παιδιά.

Άγνωστοι πλησίασαν και στο παρελθόν παιδιά σε σχολεία

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσίευμα του philenews.com ωστόσο η περίπτωση της απαγωγής της Λάρνακας δεν είναι μοναδική. Σε δύο ακόμα διαφορετικές περιπτώσεις, στην περιοχή Λύμπια της Κύπρου, άγνωστοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν παιδιά του δημοτικού σχολείου προτρέποντάς τα να τους ακολουθήσουν, ενώ σε μια τρίτη περίπτωση εντοπίστηκε άγνωστος άνδρας να φωτογραφίζει την αυλή του σχολείου.

Τα περιστατικά έλαβαν χώρα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2018 και επιβεβαιώνονται μέσα από απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξία Σακαδάκη, η οποία ζήτησε τη λήψη μέτρων προστασίας στην περιοχή.

«Υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός της Γειτονιάς, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για άλλα χωριά της περιοχής. Θα πρέπει να αυξηθούν άμεσα τα μέτρα ασφαλείας και να δοθούν σαφείς οδηγίες στο εκπαιδευτικό προσωπικό», τόνιζε η κ. Σακαδάκη στην επιστολή της προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης στις 29/3/2018.

Η Διεύθυνση της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας απάντησε στην κ. Σακαδάκη σχεδόν τέσσερις μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 16/7/2018, με τα ακόλουθα:

  • Στις 27/3/2018 ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λυμπιών με επιστολή του ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης για περιστατικό που συνέβηκε στις 23/3/2018 κατά το οποίο ένας άντρας και μία γυναίκα προσπάθησαν να πείσουν μαθητή της Α’ τάξης να τον μεταφέρουν στο σπίτι του με αυτοκίνητο, προφασιζόμενοι ότι η μητέρα του ήταν άρρωστη. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται, επίσης, περιστατικό που συνέβηκε στις 26/3/2018 κατά το οποίο ένας άντρας φωτογράφιζε την αυλή του σχολείου. Την ίδια μέρα, ενημερώθηκε τηλεφωνικώς για τα πιο πάνω η επιθεωρήτρια του σχολείου.
  • Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε αμέσως το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυμπιών καθώς και τον αστυνομικό της Γειτονιάς, ενώ παράλληλα συνέστησε στα παιδιά να είναι προσεκτικά καθώς και πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση που τα πλησιάσει άγνωστος. Όλο το προσωπικό του σχολείου ενημερώθηκε να είναι σε επιφυλακή και να αυξηθούν τα μέτρα επιτήρησης των παιδιών στον χρόνο που αυτά είναι στο σχολείο. Σε συνάντησή του με εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, ο διευθυντής τους συνέστησε να ενημερώσουν όλους τους γονείς για να φροντίσουν, έτσι ώστε να παραλαμβάνει τα παιδιά τους κάποιος εξουσιοδοτημένος ενήλικας όταν αυτά σχολάνε.
  • Στις 22/5/2018 ο διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου ενημερώθηκε σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για το συγκεκριμένο θέμα εκ μέρους του σχολείου και της Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός διευθυντής Πέρα Χωρίου Νήσου, σε επιτόπια επίσκεψή του, συζήτησε το θέμα με τον διευθυντή του σχολείου και ανέφερε ότι η Αστυνομία θα εντείνει την επίβλεψη της περιοχής του σχολείου.
  • Στις 26/6/2018 ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τηλεφωνικώς την οικεία επιθεωρήτρια ότι στις 22/6/2018 και ενώ το σχολείο είχε κλείσει για τις διακοπές του καλοκαιριού σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό, κατά το οποίο άτομο προσέγγισε με το αυτοκίνητο παιδί που περπατούσε στο δρόμο και του πρότεινε να τον πάρει στο σπίτι του. Το παιδί αρνήθηκε και έφυγε. Ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία, η οποία και έσπευσε επί τόπου, καθώς και ο κοινοτάρχης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη δική του απαντητική επιστολή, ημερομηνίας 25/6/2018, αναφέρει ότι για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και για σκοπούς πρόληψης, κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών διενεργούνται περιπολίες από μέλη του αστυνομικού σταθμού Πέρα Χωρίου ή από μέλος της κοινοτικής αστυνόμευσης της περιοχής. Επίσης, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, το σχολείο καλύπτεται από το μέλος της κοινοτικής αστυνόμευσης.

Αντίστοιχα στις 15/9/2017 άγνωστος προσέγγισε μαθητή του δημοτικού σχολείου Μακεδονίτισσας Β’, στη Λευκωσία, που έπαιζε με φίλους του εντός του σχολείου, περιμένοντας να τον παραλάβουν.

Γύρω στη 1:20 μ.μ. ένας άγνωστος άνδρας ηλικίας περίπου 35-40 ετών εισήλθε στο σχολείο και προσέγγισε το παιδάκι προσφέροντας του σοκολάτα. Όταν το παιδί αρνήθηκε, ο άγνωστος άντρας έφυγε από πλαϊνή είσοδο του σχολείου.

Υποβλήθηκε καταγγελία από τους γονείς του παιδιού στην Αστυνομία, ενώ η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύνδεσμος Γονέων ενημέρωσαν με ανακοίνωση τους στις 22/9/2017 τους γονείς για το περιστατικό με στόχο τη λήψη μέτρων ασφαλείας. Μάλιστα, στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά για «προσπάθεια αποπλάνησης μαθητή του σχολείου από ενήλικα άνδρα».

Τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν το πρόβλημα που αναδείχθηκε με το θρίλερ της απαγωγής της Τρίτης, με φορείς και κόμματα να ζητούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024