Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόρμπιν: Εθνική καταστροφή ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Κόρμπιν: Εθνική καταστροφή ένα Brexit χωρίς συμφωνία

«Εθνική καταστροφή» χαρακτήρισε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αναφερόμενος στη μελλοντική σχέση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του με την οποία έκλεισε το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ

«Εθνική καταστροφή» χαρακτήρισε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αναφερόμενος στη μελλοντική σχέση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του με την οποία έκλεισε το συνέδριο του Εργατικού Κόμματος στο Λίβερπουλ.

«Θα επρόκειτο για εθνική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν. «Για το λόγο αυτό, αν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία ή αν η πρωθυπουργός δεν καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία, θα πιέσουμε για γενικές εκλογές», συνέχισε ο κ. Κόρμπιν.

Στη συνέχεια, κατέστησε σαφές ότι εφόσον η πρωθυπουργός Μέι φέρει στη Βουλή των Κοινοτήτων προς έγκριση το σχέδιο Τσέκερς για το Brexit, ως έχει, το Εργατικό Κόμμα θα το καταψηφίσει.

Απευθυνόμενος, δε, στην πρωθυπουργό είπε ότι αν φέρει μία συμφωνία που θα προβλέπει παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση, εγγυήσεις ότι δε θα επανέλθουν τα σύνορα στην Ιρλανδία και θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τότε το κόμμα του θα την στηρίξει.

Ωστόσο, τόνισε ότι αν δεν είναι ικανή να κάνει μια τέτοια συμφωνία «πρέπει να κάνεις στην άκρη για ένα κόμμα που και μπορεί και θα την πετύχει», τόνισε ο κ. Κόρμπιν.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024