Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Guardian: Η Μόρια στο επίκεντρο των ερευνών για τα κονδύλια

Guardian: Η Μόρια στο επίκεντρο των ερευνών για τα κονδύλια

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, «η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, άσκησε μήνυση εναντίον δημοσιογράφων της εφημερίδας ‘’Φιλελεύθερος’’, η οποία δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με την κατάχρηση των κονδυλίων της ΕΕ»

Τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, στον απόηχο των εφιαλτικών συνθηκών στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, καθώς και τα ευρωπαϊκά κονδύλια που βρίσκονται υπό το μικροσκόπιο των αρμόδιων οργάνων, σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, «η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, άσκησε μήνυση εναντίον δημοσιογράφων της εφημερίδας ‘’Φιλελεύθερος’’, η οποία δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με την κατάχρηση των κονδυλίων της ΕΕ».

«Τα χρήματα υπήρξαν για να μετατραπεί το στρατόπεδο σε κέντρο που θα μπορούσε να μοιάζει με το Hilton. Αντίθετα, η Μόρια είναι η πηγή εθνικής ντροπής» ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στον Guardian.

«Η έρευνα μας βασίζεται στην αλήθεια και υποστηρίζεται καθολικά» προσέθεσε τρεις μέρες μετά την προσωρινή κράτησή του.

Άλλωστε όπως τονίζει και η βρετανική εφημερίδα και όπως ανέφεραν η Βρυξέλλες σε παρέμβαση τους, «Η Ευρώπη πρέπει πάντα να είναι ένας τόπος όπου η ελευθερία του Τύπου είναι ιερή».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», ενημερώνοντας ότι η εφημερίδα «υποστήριξε πως επιχειρήσεις με «πολύ στενούς» δεσμούς με τον Καμένο έκαναν διογκωμένες χρεώσεις για διάφορες υπηρεσίες, από τροφοδοσίας έως υδραυλικές εγκαταστάσεις. Όπως και ότι τα έργα απονεμήθηκαν συχνά με διαδικασίες fast-track χωρίς τον δέοντα έλεγχο ή την υποβολή ανταγωνιστικής προσφοράς».

Σημειώνει μάλιστα ότι η ευρωπαϊκή Aρχή καταπολέμησης της Απάτης και της Διαφθοράς (OLAF) ερευνά «ενδεχόμενες παρατυπίες σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια σίτισης προσφύγων, καθώς και ότι η Ελλάδα έχει λάβει συνολικά 1,6 δισ. ευρώ σε οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες από το 2015.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η μήνυση του Πάνου Καμμένου είχε σκοπό να σιωπήσει εκείνους που έθεσαν «εύλογες ερωτήσεις» για τη «σκοτεινή» διαχείριση τεράστιων κονδυλίων της ΕΕ.

«Δεν πρόκειται να απολογηθούμε για ένα λάθος που δεν έχουμε κάνει. Ο Κάμμενος θα πρέπει θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκαν οι πρόσφυγες να ζήσουν και οι Έλληνες στο νησί και στα γύρω χωριά αναγκάστηκαν να υποφέρουν» καταλήγει ο κ. Λάμψιας μιλώντας στην εφημερίδα.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024