Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ξενοφών»: Θυελλώδεις άνεμοι και διακοπές ρεύματος

«Ξενοφών»: Θυελλώδεις άνεμοι και διακοπές ρεύματος

Πολλά τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από περιοχές της Αττικής 78 κλήσεις λόγω πτώσης δέντρων.

Πολλά τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία «Ξενοφών» που κάνει επέλαση στη χώρα, με θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Λόγω των ισχυρότατων ανέμων, σημειώνονται πτώσεις δέντρων, ενώ παρατηρούνται και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Αργά το βράδυ η ευρύτερη περιοχή της Παλλήνης έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ νωρίτερα είχε σημειωθεί διακοπή ρεύματος και στην Κηφισιά.

Το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 78 κλήσεις στην Αττική για κοπή δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Μάλιστα, ένα δένδρο έπεσε και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν, για λίγη ώρα, μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία.

Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στέγη από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Εν τω μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού. Αυτό, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, λόγω των έντονων ανέμων και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό σημειώθηκαν βυθίσεις σκαφών σε Κάλυμνο, Ιερισσό και Ερέτρια, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ. Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων. Η γραμμή Πέραμα-Παλούκια είναι μερικώς ανοικτή, ενώ στα πορθμεία Αρκίτσα-Αιδηψός, Ρίο-Αντίρριο, Πρίνος-Καβάλα και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Εντείνεται η κακοκαιρία την Πέμπτη

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ισχύ έως και 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει ισχυρή πτώση την Πέμπτη, φτάνοντας ακόμα και τους 13 βαθμούς Κελσίου στην Αττική.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και στα νότια νησιωτικά τμήματα (Κυκλάδες – Κρήτη), ενώ από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν ήδη στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 1.800 μέτρα υψόμετρο περίπου. Ειδικότερα, στα λευκά «ντύθηκαν» οι κορυφές του Ολύμπου και οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο καιρού για την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου:

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 16 έως έως 24 βαθμούς Κέλσιου. στη νοτιά Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα οπού υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. στα νοτιά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νοτιά με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 9 τοπικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία λίγες παροδικές νεφώσεις ενώ στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8 στα ανατολικά και νότια 9 και τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από βορρά προς νότο.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024