Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίνονται 70.000 δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Κρίνονται 70.000 δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Την Πέμπτη η κρίσιμη απόφαση - Για πρώτη φορά στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Η τύχη περισσότερων των 70.000 δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο κρίνεται την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση που εκδικάζεται σε Πλήρη Ολομέλεια και αφορά σε 58χρονη γυναίκα με προβλήματα υγείας μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για ένα ντόμινο θετικών αποφάσεων υπέρ των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δικάζοντας ως τμήμα, προ μηνών, αναγνώρισε τη βαρύτητα της υπόθεσης και αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της στην Πλήρη Ολομέλειά του.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος τύπος» το σκεπτικό των Αρεοπαγιτών στηρίχθηκε στην παραδοχή ότι δημιουργείται ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Η δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση, Αριάδνη Νούκα, εξηγεί πώς «Η επικείμενη εκδίκαση θα λύσει ένα βασικό νομικό ζήτημα που προέκυψε στα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και έχει διχάσει τη νομολογία των δικαστηρίων ουσίας. Σε περίπτωση θετικής έκβασης για τη δανειολήπτρια θα ανατραπεί η συντριπτική πλειοψηφία των απορριπτικών αποφάσεων. Το επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την παγωμένη νομολογία του Δικαστηρίου της Ε.Ε. επί του πλαισίου της ενημέρωσης των δανειοληπτών, που θα έπρεπε να είναι ενδελεχής και ουσιαστική και όχι επιδερμική έως ανύπαρκτη, θεωρώ ότι θα πρέπει να οδηγήσει τις τράπεζες σε εξωδικαστικές στη συνέχεια διευθετήσεις, των δανείων αυτών».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024