Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ψεύτες σκοτώνουν τη Δημοκρατία

Οι ψεύτες σκοτώνουν τη Δημοκρατία

Η Δημοκρατία ουδέποτε καταπατήθηκε τόσο βάναυσα και ωμά στην Ελλάδα από το 1974 και μετά, όσο στις μέρες αυτών των ακραίων διαρκώς ψευδόμενων λαϊκιστών που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους την εξουσία

Το εγκώμιο της «υπεύθυνης ηγεσίας» της Ανγκελα Μέρκελ έπλεξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του σε μεγάλη γερμανική εφημερίδα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος του «μάνταμ Μέρκελ» και της πολιτικής καριέρας που χτίστηκε μετεωρικά πάνω στην κριτική για την πολιτική της Γερμανίας και της Μέρκελ στην Ευρώπη και, ιδίως, στην Ελλάδα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που εξαπέλυε μύδρους κατά των «γερμανοτσολιάδων» προκατόχων του, όπως επί χρόνια τους ανεβοκατέβαζαν καθημερινά σύσσωμοι σχεδόν οι συριζαίοι προκειμένου να κερδίσουν πόντους στη μάχη της εξουσίας.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα έσκιζε τα Μνημόνια και θα τα καταργούσε με έναν νόμο την επομένη που θα αναλάμβανε την εξουσία. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που θα σταματούσε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας – και που, αντιθέτως, έβαλε ακόμα και αρχαία μνημεία της χώρας στην περιουσία του λεγόμενου Υπερταμείου, το οποίο οι «γερμανοτσολιάδες» που προηγήθηκαν ουδέποτε αποδέχθηκαν να συσταθεί.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήρθε στην εξουσία τη στιγμή που ενώ οι ευρωπαίοι δανειστές είχαν κλεισμένη και «πρασινισμένη» την αξιολόγηση στα τέλη του 2014, επικαλέσθηκαν την επικείμενη τότε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να αθετήσουν εκείνοι τις ρητές δεσμεύσεις τους και να ρίξουν, ουσιαστικά, την κυβέρνηση, προς όφελος του Τσίπρα – και που, φυσικά, έκτοτε, με κάθε τρόπο τους το ξεπληρώνει. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που επιβάρυνε την Ελλάδα με ακόμα 100 δισ. ευρώ χρέους για να κάνει το κομμάτι του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατήγγειλε την ευρωπαϊκή πολιτική στο Μεταναστευτικό φωνάζοντας για «αποθήκες ψυχών» και που τώρα, για αυτήν ακριβώς τη διαχείριση, πλέκει το εγκώμιο της Μέρκελ!

Και είναι ο ίδιος άνθρωπος που υπέγραψε την εκτρωματική συμφωνία με τα Σκόπια, την οποία ο φίλος του ο Ζόραν κάθε μέρα που περνάει την καταντά όλο και πιο κουρελού, χωρίς ο Τσίπρας κι ο Καμμένος ούτε να ακούν ούτε να βλέπουν αυτά που συμβαίνουν.
Επειδή τα παραδείγματα δεν έχουν τελειωμό, ας προσπαθήσει να πάει κανείς στην ουσία του ζητήματος. Και αυτή δεν είναι άλλη παρά το ότι στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου η πολιτική εξαπάτηση και το απύθμενο θράσος έχουν αναδειχθεί σε ύπατες δημόσιες αξίες. Οσο πιο πολλά, πιο εξόφθαλμα και πιο καταστρεπτικά τα ψέματα, τόσο καλύτερα για τους κυβερνώντες.

Που αντί να έχουν κρυφτεί σε καμιά χαμένη σπηλιά για τα όσα έχουν κάνει, αντιθέτως, γίνονται κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο επιθετικοί, όπως άλλωστε έδειξαν και οι διώξεις κατά δημοσιογράφων, ουσιαστικά κατά της ελευθερίας του Τύπου, που οι κυβερνώντες δεν την ανέχονται. Την ώρα που με εξωθεσμική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη επιχειρείται να καθυστερήσει ακόμα και η έρευνα για τους 99 νεκρούς στο Μάτι!

Η Δημοκρατία ουδέποτε καταπατήθηκε τόσο βάναυσα και ωμά στην Ελλάδα από το 1974 και μετά, όσο στις μέρες αυτών των ακραίων διαρκώς ψευδόμενων λαϊκιστών που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους την εξουσία. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνον από τα τανκς. Κινδυνεύει, σήμερα μάλιστα πολύ περισσότερο, από τους αδίστακτους ψεύτες της ανεξέλεγκτης εξουσίας. Αυτοί την απαξιώνουν καθολικά διαλύοντας καθημερινά το πραγματικό θεμέλιό της: την αλήθεια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024