Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Οι ΗΠΑ είναι ισχυρότερες, πλουσιότερες και ασφαλέστερες

Τραμπ: Οι ΗΠΑ είναι ισχυρότερες, πλουσιότερες και ασφαλέστερες

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τραμπ αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Συρία, τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το εμπόριο

Εφ’ όλης τη ύλης ήταν η ομιλία του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Συρία, τις σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το εμπόριο και τα εσωτερικά της χώρας του εκθειάζοντας… τον εαυτό του.

Με τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας πως «σε λιγότερο από δύο χρόνια πετύχαμε περισσότερα από όσα κατάφερε οποιαδήποτε διοίκηση στην ιστορία της χώρας».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρότερες, πλουσιότερες και ασφαλέστερες» σημείωσε.

«Αμερικανική απάντηση στη Συρία σε περίπτωση χρήσης χημικών»

Ο αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε μία αμερικανική «απάντηση» σε περίπτωση που γίνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων στη Συρία, καταγγέλλοντας το «χάος» που έχει προκαλέσει στη χώρα η ηγεσία της.

«Λεηλατούν τους πόρους του έθνους τους» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εκθείασε την τολμηρή πρωτοβουλία του για την ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα

Παράλληλα, εκθείασε την «τολμηρή» πρωτοβουλία του για την ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα.

Εντούτοις προειδοποίησε ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ θα παραμείνουν «σε ισχύ έως την αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

Πριν από έναν χρόνο, από το ίδιο βήμα, είχε καταφερθεί εναντίον του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και είχε απειλήσει να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα.

«Να απομονώσουμε το ιρανικό καθεστώς»

Ο αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «απομονώσει το ιρανικό καθεστώς», καταγγέλλοντας τη «διεφθαρμένη δικτατορία», σύμφωνα με τον ίδιο, που βρίσκεται στην εξουσία στην Τεχεράνη.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον μεγαλύτερο υποστηρικτή της τρομοκρατίας στον κόσμο να κατέχει τα πιο επικίνδυνα όπλα στον πλανήτη», να «απειλεί την Αμερική» ή το Ισραήλ, υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Ζητάμε από όλα τα έθνη να απομονώσουν το ιρανικό καθεστώς όσο συνεχίζει την επιθετική συμπεριφορά του» και «να στηρίξουν τον ιρανικό λαό» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δίκαιες και ισόρροπες εμπορικές συναλλαγές»

Δικαιολογώντας τις πρόσφατες αποφάσεις του στον τομέα του εμπορίου και ιδίως απέναντι στην Κίνα, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να προωθούν «δίκαιες και ισόρροπες» εμπορικές συναλλαγές,

Το εμπορικό έλλειμμα με το Πεκίνο «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τις χώρες του ΟΠΕΚ να προχωρήσουν σε μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου.

«Υπερασπιζόμαστε πολλές από αυτές τις χώρες» χωρίς ανταλλάγματα και «εκείνες επωφελούνται από εμάς, επιβάλλοντάς μας αυξημένες τιμές πετρελαίου. Δεν είναι καλό. Θέλουμε να σταματήσουμε να αυξάνουν τις τιμές (…) και να αρχίσουν να τις μειώνουν» τόνισε.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024