Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» σε νέες εκλογές και νέο δημοψήφισμα από τη Μέι

«Όχι» σε νέες εκλογές και νέο δημοψήφισμα από τη Μέι

Όταν ρωτήθηκε αν «μπλοφάρει» όταν λέει ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit παρά να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε μια κακή συμφωνία, η βρετανίδα πρωθυπουργός απάντησε «όχι»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υποστήριξε σήμερα ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας της να διεξαχθούν τώρα βουλευτικές εκλογές.

«Αυτό που κάνω είναι να εργάζομαι για να πετύχω μια καλή συμφωνία με την Ευρώπη (σ.σ. για το Brexit) για το εθνικό συμφέρον. Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να έχουμε εκλογές» είπε η Μέι, μιλώντας στους δημοσιογράφους που την συνοδεύουν στο αεροπλάνο που την μετέφερε στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Μέι τόνισε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Όταν ρωτήθηκε δε, από τους δημοσιογράφους αν «μπλοφάρει» όταν λέει ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit παρά να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε μια κακή συμφωνία, απάντησε «όχι».

«Ανέκαθεν έλεγα πως το να μην υπάρξει συμφωνία είναι καλύτερο από το να υπάρξει μια κακή συμφωνία. Πιστεύω πως κακή συμφωνία θα ήταν μια συμφωνία που θα διέλυε το Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπός της δήλωσε αργότερα πως η Μέι αναφερόταν συγκεκριμένα στο είδος της συμφωνίας που προσφέρει αυτή τη στιγμή η ΕΕ για το μελλοντικό εμπόριο, για την οποία η Βρετανία θεωρεί πως θα χωρίσει την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία από τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς επιμένει να υιοθετήσει η Βόρεια Ιρλανδία διαφορετικούς τελωνειακούς κανονισμούς.

Η θέση της ουσιαστικά αποκλείει επίσης εναλλακτικές προτάσεις για το Brexit που προωθούνται από ευρωσκεπτικιστές του κόμματός της και βασίζονται σε μια ευρεία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου παρόμοια με αυτή που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024