Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φως» πέφτει στην απαγωγή των 11χρονων στην Κύπρο

«Φως» πέφτει στην απαγωγή των 11χρονων στην Κύπρο

Τα λύτρα το πιθανό κίνητρο του δράστη

Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ της απαγωγής των δύο 11χρονων αγοριών το πρωί της Τρίτης από την Λάρνακα της Κύπρου. Η ταχύτητα με την οποία έδρασε η αστυνομία και η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων οδήγησαν άμεσα στον εντοπισμό των παιδιών, καθώς διασώθηκαν μετά από περίπου εφτά ώρες.

Η καταγγελία για την απαγωγή των δύο παιδιών έγινε στις 8:30 το πρωί, δηλαδή σχεδόν 50 λεπτά μετά το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος παρουσιάστηκε ως δάσκαλος γεωγραφίας, και ξεγέλασε τα παιδιά να τον ακολουθήσουν.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας για ανάκριση, καθώς και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο.

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ναρκωμένοι ο δράστης και τα παιδιά

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Εξερχόμενα του διαμερίσματος τα παιδιά ήταν σοκαρισμένα και αφυδατωμένα.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Καλά στην υγεία τους τα παιδιά

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Το κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν απόψε από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις στα δύο 11χρονα παιδιά που απήχθησαν σήμερα το πρωί στη Λάρνακα.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Πιθανό κίνητρο τα λύτρα

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

«Μέσα από την σωστή ανάλυση πληροφοριών είχαμε την κατάληξη που ήθελαν όλοι. Τα παιδιά είναι καλά,ο δράστης έχει συλληφθεί, δεν έχει απασχολήσει προηγουμένως την Αστυνομία. Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες και τα κίνητρα που υπάρχουν, το μοναδικό κίνητρο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι τα λύτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο φερόμενος δράστης άλλαξε τις πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024