Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επικίνδυνες οι εξελίξεις του Brexit λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι

Επικίνδυνες οι εξελίξεις του Brexit λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι

Η ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας το 2018

Επικίνδυνες οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI.

«Αυτό θα προκαλέσει ζημιά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Γιόαχιμ Λανγκ σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Ερωτηθείς εάν η γερμανική βιομηχανία ελπίζει ότι η Βρετανία ίσως αντιστρέψει την απόφασή της για το Brexit, ο πρόεδρος της BDI Ντίτερ Κεμπφ δήλωσε ότι μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί να προέλθει από την ηπειρωτική Ευρώπη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αλλάζει η συζήτηση στη Βρετανία.

Η αναθεώρηση

Η ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας το 2018, επικαλούμενη την ασθενέστερη ζήτηση για γερμανικά προϊόντα λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας στον επιχειρηματικό κόσμο που προκάλεσε η εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το Brexit.

Η γερμανική οικονομία αναμένεται τώρα να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 2,0%, από το 2,25% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, δήλωσε ο πρόεδρος του BDI Ντίτερ Κεμπφ. Οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 3,5% σε πραγματικούς όρους, κάτω από την αρχική πρόβλεψη της BDI για 5%.

«Η εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, αλλά και το Brexit που πλησιάζει, πλήττουν την επενδυτική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο και μαζί με αυτή και τις γερμανικές εξαγωγικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Κεμπφ.

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ολοένα και αυξανόμενη απειλή, δήλωσε ο Κεμπφ. Από τη μια πλευρά, η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έφθασε στο ανώτατο σημείο της, οδηγώντας σε λιγότερο δυναμική ζήτηση για γερμανικό μηχανολογικό εξοπλισμό, δήλωσε ο Κεμπφ. «Από την άλλη, οι γερμανικές εταιρίες αντιμετωπίζουν κινδύνους με κάθε μέτρο προστατευτισμού – ακόμα κι αν αυτό βάλει κατά της Κίνας», δήλωσε ο Κεμπφ.

Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος μεμονωμένος εξαγωγικός της προορισμός. Μια κλιμάκωση της διαμάχης για τους δασμούς μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου πλήττει κατά συνέπεια τις γερμανικές εξαγωγές.

Οι προοπτικές για τη γερμανική ανάπτυξη σκιάζονται επίσης από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με τους Ευρωπαίους εταίρους για τους όρους αποχώρησης από την ΕΕ τον επόμενο Μάρτιο. Η Βρετανία είναι ο πέμπτος σημαντικότερος εξαγωγικός προορισμός της Γερμανίας

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024