Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποτάμι: Θέλω όλοι οι γονείς να εμπιστεύονται τους γιατρούς και όχι τους τσαρλατάνους

Ποτάμι: Θέλω όλοι οι γονείς να εμπιστεύονται τους γιατρούς και όχι τους τσαρλατάνους

Ενόψει του συνεδρίου του Νοεμβρίου το κόμμα στην καμπάνια του λέει ότι «ο εμβολιασμός όλων των παιδιών πρέπει να είναι υποχρεωτικός, χωρίς κανένα "παραθυράκι"»

Το Ποτάμι στο πλαίσιο της φθινοπωρινής του καμπάνιας ενόψει και του Συνεδρίου του Νοεμβρίου παρουσιάζει καθημερινά τα «Θέλω» των πολιτών συνοδευόμενα από συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις.

Μεταξύ, λοιπόν, αυτών των «θέλω», το Ποτάμι περιλαμβάνει και ένα που αφορά στην υγεία των παιδιών.

«Θέλω όλοι οι γονείς να εμπιστεύονται τους γιατρούς και όχι τους τσαρλατάνους» αναφέρει η φθινοπωρινή καμπάνια και υπενθυμίζει ότι «στη Γαλλία αυξήθηκαν φέτος σε 11 (από 3) τα υποχρεωτικά εμβόλια για τα παιδιά που θα γεννιούνται στο εξής και χωρίς αυτά κανένα παιδί δεν θα μπορεί να εγγράφεται σε παιδικό σταθμό της χώρας».

Το Ποτάμι ζητά να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα.

«Σε μια Ευρωπαϊκή χώρα το κράτος δεν μπορεί να μην προασπίζεται την δημόσια υγεία και το υπουργείο παιδείας δεν μπορεί να υποχωρεί στις απαιτήσεις ομάδων και συντεχνιών και να επιτρέπει την εγγραφή στα σχολεία παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί αρκεί οι γονείς να προσκομίσουν βεβαίωση ιδιώτη γιατρού επικαλούμενοι «προσωπικά δεδομένα»! Και όταν στη χώρα μας σε έναν χρόνο έχουμε πάνω από 3.000 κρούσματα ιλαράς δεν μπορεί η δημόσια τηλεόραση να δίνει βήματα σε επιπόλαιες φωνές και να προβάλει εκπομπές με τίτλους όπως: «σώζει ή απειλεί ζωές το εμβόλιο;»!», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ποτάμι επικαλούμενο επιστημονικά στοιχεία υπενθυμίζει εξάλλου ότι «κάθε χρόνο σώζονται παγκοσμίως 2 εκατομμύρια ζωές από τα εμβόλια, η ευλογιά έχει εξαλειφθεί και η πολιομυελίτιδα έχει σχεδόν νικηθεί. Η υγεία όλων και πρωτίστως των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «Ο εμβολιασμός όλων των παιδιών πρέπει να είναι υποχρεωτικός, χωρίς κανένα «παραθυράκι»».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024