Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ : Σε διαρκές παραλήρημα το Μαξίμου

ΝΔ : Σε διαρκές παραλήρημα το Μαξίμου

Απάντηση στη διαρροή του πρωθυπουργικού γραφείου για τη δήλωση Μητσοτάκη έδωσε η ΝΔ

«Στο Μαξίμου βρίσκονται πια σε διαρκές παραλήρημα» τονίζει η ΝΔ σχολιάζοντας το non paper για τη δήλωση Μητσοτάκη.

Πηγές της ΝΔ προσθέτουν πως «πραγματικά αξίζει όλοι οι πολίτες να διαβάσουν το σημερινό non paper μιας non paper κυβέρνησης».

Μεταξύ άλλων, στο non paper της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται: «ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας, η οποία υποβιβάζει την ενημέρωση σε συκοφαντική επιχείρηση. Είναι όμως και ηθικός αυτουργός της μαύρης προπαγάνδας, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η φασιστική επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις σημερινές δηλώσεις του χαρακτήρισε ντροπή τα όσα συμβαίνουν στη Μόρια, ειδικά που έχουν δοθεί πόροι ύψους 1,6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Τόνισε, δε, ότι «αντί η κυβέρνηση να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική» και έκανε αναφορά στις συλλήψεις δημοσιογράφων μετά τη μήνυση Καμμένου, επειδή «έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτόφωρου στα αδικήματα περί Τύπου, για το ότι θα έρθει στο φως η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων  και πως η χώρα θα αποκτήσει αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική.

Η πλήρης δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Όσα συμβαίνουν στην Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας, και η ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δις ευρώ και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο όπως λένε τα διεθνή ΜΜΕ. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

»Η κυβέρνηση αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική ,το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι για τι τον συκοφάντησαν αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για την σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών. Ας το καταλάβουν επιτέλους, η Ελλάδα είναι χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και δε θα γίνει Βενεζουέλα. Θέλω σήμερα να δεσμευθώ για τρία πράγματα .

»Πρώτον η ΝΔ θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτόφωρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους. Δεύτερον η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων θα έρθει στο φως και τρίτον η χώρα θα αποκτήσει μία αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική. Τα σύνορα μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δε δικαιούνται προστασίας θα επιστρέφονται αμέσως στις χώρες προέλευσής τους και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024