Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης του καταυλισμού στη Μόρια

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης του καταυλισμού στη Μόρια

Επιχείρηση «Έξοδος» σήμερα, Δευτέρα,για 440 πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, άνδρες, γυναίκες και πολλά παιδιά, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Επιχείρηση «Έξοδος» σήμερα, Δευτέρα,για 440 πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, άνδρες, γυναίκες και πολλά παιδιά, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αφήνοντας τον καταυλισμό-ντροπή της Μόριας σε μια επιχείρηση που διήρκεσε πέντε ώρες με επικεφαλής το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Κώστα Ξυνογαλά και το διοικητή του ΚΥΤ της Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη, μεταφέρθηκαν σταδιακά όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια, αφού πιστοποιήθηκε η ταυτότητά τους, πήραν το πολυπόθητο «τρίπτυχο» του αιτούντος άσυλο και επιβιβάσθηκαν στο πλοίο για Πειραιά. Από εκεί το πρωί της Τρίτης θα αναχωρήσουν με λεωφορεία που θα τους περιμένουν για τον προσφυγικό συνοικισμό που ετοιμάστηκε στη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης τα πάντα θύμιζαν τις μαζικές αναχωρήσεις προσφύγων πριν τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Οικογένειες και παρέες ανδρών και γυναικών κουβαλώντας σάκους με νοικοκυριά – δημιούργημα του πολύμηνου εγκλεισμού τους στο νησί.

Κανείς δεν πίστευε ότι η «Μόρια», συνώνυμο για αυτούς του εφιάλτη της πιθανότητας να χαθεί για πάντα το όνειρο της εγκατάστασης σε μια μεγάλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα, θα ήταν σε λίγο παρελθόν. Οικογένειες που έβγαιναν αναμνηστικές φωτογραφίες στην πόρτα του καραβιού, βιντεοσκοπήσεις των τελευταίων στιγμών στην πόλη, αλλά και δάκρυα.

Των σημερινών αναχωρήσεων θα ακολουθήσουν κι άλλες με στόχο τη δραστική μείωση του πληθυσμού στη Μόρια κάτω από 5.000 άτομα.

Συνέχεια με 100 άτομα αύριο Τρίτη, ακόμα 400 την Τετάρτη, 600 το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Στόχος να φύγουν από τη Λέσβο σχεδόν 2000 πρόσφυγες μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα.

Και μετά άλλοι 2000. Όλοι τους με κατεύθυνση τις νέες δομές στη βόρεια Ελλάδα. 1100 στη Βόλβη. 560 στον Κατσικά Ιωαννίνων. 860 στα Γρεβενά, 280 στη Φιλιππιάδα.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024