Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξετάζονται σενάρια χρηματοδότησης πρότυπου έργου οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών

Εξετάζονται σενάρια χρηματοδότησης πρότυπου έργου οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών

Συνάντηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, με τον αντιπρύτανη Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνο Σπανουδάκη.

Χρηματοοικονομική μελέτη πρόκειται να εκπονηθεί στην οποία θα εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια χρηματοδότησης ενός έργου οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών, που θα αποτελέσει πρότυπο και θα ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προβλήματος φοιτητικής στέγης σε όλη τη χώρα.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, με τον αντιπρύτανη Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνο Σπανουδάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προ ημερών προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο πλευρών που έχει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος φοιτητικής στέγης τόσο στην Κρήτη, όσο και Πανελλαδικά.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εκπόνηση χρηματοοικονομικής μελέτης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην οποία θα εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια χρηματοδότησης ενός έργου οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών, το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο και θα ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην καταγραφή των σχετικών αναγκών και την ιεράρχησή τους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως το υπουργείο Οικονομίας αντιμετωπίζει θετικά το εγχείρημα που αφορά στο σύνολό της τη φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα και που, ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει θετικά στην ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Τάκης Κορκολής, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Γεωργαντάς.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024