Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η φιλοζωία ως εθνική υποχρέωση

Η φιλοζωία ως εθνική υποχρέωση

Κάθε κακοποίηση ζώου αποτελεί εθνική ντροπή και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται

Αλλο ένα ακραίο περιστατικό κακοποίησης ζώων, αυτή τη φορά στην Κρήτη, αποκαλύπτει τον χειρότερο εαυτό μας. Στην Ελλάδα εξακολουθούμε να φερόμαστε φριχτά στα ζώα, αυτό το επιβεβαιώνουν καθημερινά τα δεκάδες εξαθλιωμένα αδέσποτα που περιφέρονται στις γειτονιές μας και η κακή τύχη που έχουν πολλά από αυτά.

Το καλό είναι πως τα τελευταία χρόνια οι περιπτώσεις κακοποίησης έχουν αρχίσει να καταγγέλλονται όλο και πιο συχνά, με αποτέλεσμα οι ένοχοι να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Τέρμα στην ατιμωρησία τους!

Ομως, κάθε φορά που διαβάζεις για περιστατικά σαν αυτό της Κρήτης, όπου κάποιοι λεβέντες από αυτούς που ως φαίνεται ευδοκιμούν στο νησί έκλεισαν σε φούρνο σκυλίτσα με τα κουτάβια της και άναψαν φωτιά για να τα κάψουν, τρομάζεις εκ νέου με τα αρρωστημένα μυαλά μας, με το σαδισμό και με την απανθρωπιά μας.

Και συνειδητοποιείς πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να μπορούμε να λέμε πως αφήσαμε για πάντα πίσω μας την θλιβερή εποχή που οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας έπνιγαν στον κουβά, χωρίς τύψεις, τα μωρά που γεννούσε η γάτα τους.

Κάθε κακοποίηση ζώου αποτελεί εθνική ντροπή και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με τις πιο βαριές ποινές. Με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα. Χωρίς καμία επιείκεια, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η φιλοζωία αντιπροσωπεύει το επίπεδο και την ποιότητα του πολιτισμού ενός λαού και αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το χωνέψουμε όλοι.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024