Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πρίγιοβιτς πήρε μόνος του το ντέρμπι 2-0

Ο Πρίγιοβιτς πήρε μόνος του το ντέρμπι 2-0

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 με τον Σέρβο επιθετικό να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο διεθνής στράικερ σημείωσε δύο εντυπωσιακά γκολ (29′ και 59′) εκμεταλλευόμενος αμυντικά κενά και λάθη των κιτρινόμαυρων, δίνοντας έτσι μια σπουδαία νίκη στον δικέφαλο του Βορρά.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη, την τέταρτη σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ θα πρέπει από την άλλη πλευρά να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Ένωση στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον 10 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ που έμεινε στους εννιά.

Ο Πρίγιοβιτς ήταν όπως προαναφέραμε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και αυτός που πήρε μόνος του το ντέρμπι. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τα κενά στην άμυνα της Ένωσης και με δύο εξαιρετικά σουτ νίκησε τον Μπάρκα, χαρίζοντας τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Ο Πρίγιοβιτς έκανε μεγάλη εμφάνιση και ταλαιπώρησε τα δύο στόπερ των κιτρινόμαυρων.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά είχε δύο δοκάρια στο ματς, το πρώτο με τον Λιβάγια (19′) με το παιχνίδι στο 0-0 και το δεύτερο στο 62′ με το σκορ στο 2-0. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχανσ’ αυτές τις δύο φάσεις την τύχη στο πλευρό της, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως στις άλλες φάσεις που δημιούργησε η Ένωση, υπήρξε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Μεγάλο λάθος του Λαμπρόπουλου

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να εκμεταλλεύεται το πολύ μεγάλο λάθος του Λαμπρόπουλου. Ο Σέρβος έδειξε το ένστικτο του σκόρερ καθώς κυνήγησε την φάση, έκανε κούρα τριάντα μέτρων με την μπάλα και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο διεθνής σέντερ φορ του ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ σ’ ένα πολύ σημαντικό σημείο του αγώνα και ο δικέφαλος του Βορρά πήγε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ.

Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε όμως ένα ακόμα «φαρμακερό βέλος στην φαρέτρα του» για την άμυνα της ΑΕΚ, καθώς έκανε εξαιρετική κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 ήταν γεγονός για τον ΠΑΟΚ στο 89′ και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κιτρινόμαυρους.

Όπως προαναφέραμε η ΑΕΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς και είχε το δοκάρι στο 62′ με τον Μπακασέτα. Ο δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό μετά το 75′, επιλέγοντας να παίξει με κόντρες όταν η Ένωση προσπαθούσε να επιτεθεί και η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη και είναι στη πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο, έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει την Δευτέρα εκτός έδρας με τον Πανιώνιο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (75΄Ζαμπά), Πέλκας (81΄Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89΄Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Λόπες, Γαλανόπουλος (64΄Κλωναρίδης), Σιμόες (87΄Τσόσιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε (71΄Γκάλο).

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024