Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θέατρο σκιών» για το Μακεδονικό: Υπουργοί καθησυχάζουν για το… ψευτοαντάρτικο Καμμένου

«Θέατρο σκιών» για το Μακεδονικό: Υπουργοί καθησυχάζουν για το… ψευτοαντάρτικο Καμμένου

Μπορεί ο υπουργός Άμυνας να συνεχίζει εκ του ασφαλούς να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, ωστόσο, μία ματιά στις δηλώσεις υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι μάλλον οι «πιστολιές είναι άσφαιρες»

Αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα το «θέατρο σκιών» που παίζει η κυβέρνηση με το «Μακεδονικό» μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μπορεί ο υπουργός Άμυνας να συνεχίζει εκ του ασφαλούς να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, ωστόσο, μία ματιά στις δηλώσεις υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι μάλλον οι «πιστολιές είναι άσφαιρες».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στα στάση του κ. Καμμένου για το Μακεδονικό ανέφερε ότι δεν πρόκειται για απειλές. «Είναι γνωστές οι θέσεις του κ. Καμμένου, δεν τις έκρυψε ποτέ. Δεν είναι απειλή. Λέει αυτό που πιστεύει. Εκτιμώ ότι αυτή η Βουλή με αυτή την σύνθεση έχει σήμερα την πλειοψηφία διότι ξέρετε άλλαξε η ΝΔ την στάση της και την άλλαξε για τους ίδιους μικροπολιτικούς λόγους» ανέφερε σε συνέντευξή της στο newsit.gr.

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε σημειώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έπεσε και δεν θα πέσει. «Οι ΑΝΕΛ, και το έχει πει και ο κ. Καμμένος αυτό, ότι δεν είμαστε αυτοί που θα ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι αν ήθελαν θα μπορούσαν να το έχουν κάνει και από την πρώτη μέρα. Σήμερα λοιπόν, η εκτίμησή μου είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί» σημείωσε επιβεβαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι ο υπουργός Άμυνας είναι έτοιμος για μία ακόμη… κυβίστηση.

Και ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε σημερινή του συνέντευξη αναφέρθηκε στη στάση Καμμένου για το «Μακεδονικό».

«Να αλλάξει άποψη ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ για το περιεχόμενο της συμφωνίας το θεωρώ απίθανο. Ούτε κανείς του το ζητάει αυτό. Εκείνο όμως το οποίο θα πρέπει κι αυτός να συνυπολογίσει είναι το εξής: εάν η διαφωνία σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα -αλλά που δεν αποτελεί και τη βάση της συμφωνίας μας όταν ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση, η από κοινού συγκυβέρνηση- αν είναι η αιτία για να ακυρώσει τελικά τους λόγους που βρεθήκαμε μαζί και τον Ιανουάριο του 2015 και το Σεπτέμβριο του 2015» υπογράμμισε.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι είναι μεγάλη πολιτική ευθύνη του κ. Καμμένου  «σε μια επιτυχημένη προσπάθεια με τις αντιφάσεις, επαναλαμβάνω, με τις δυσκολίες και από εδώ και μπρος που έχει αυτή, αλλά που έχει να περάσει ένα σημαντικό κάβο, αυτόν της ολοκλήρωσης του προγράμματος, να την υπονομεύσει την τελευταία στιγμή, στην τελευταία ευθεία, λόγω της διαφωνίας του για το Μακεδονικό». Την σεβόμαστε, πρόσθεσε,  «την άποψή του, δεν του ζητάει κανείς να αλλάξει αλλά δεν πρέπει, επαναλαμβάνω, να κάνει τέτοιες κινήσεις που να ακυρώσουν τελικά τους λόγους που βρεθήκαμε μαζί το Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2015».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι ο κ. Καμμένος θα αλλάξει γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πάντως,  την ώρα που κάποιοι εκ των βουλευτών των ΑΝΕΛ έχουν εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών – όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος –  ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ  Θεόδωρος Τοσουνίδης δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι αν φθάσει η Συμφωνία στη Βουλή «οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών».

Για όσους αμφισβητούν εκ των έσω  την επίσημη θέση του κόμματος είπε πως «θεωρεί ως άκαιρες και βιαστικές τις τοποθετήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ με τις οποίες διαφοροποιούνται στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών», επισημαίνοντας ότι το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ήταν πάγια θεμελιακή θέση του κόμματος.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024