Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Στενός συνεργάτης του Κόντε κατά υψηλόβαθμων στελεχών του ΥΠΟΙΚ

Ιταλία: Στενός συνεργάτης του Κόντε κατά υψηλόβαθμων στελεχών του ΥΠΟΙΚ

Ο Καζαλίνο λέει ότι οι αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό, μπλοκάρονται από κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών

Κατά υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών καταφέρθηκε ο Ρόκο Καζαλίνο, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, σε συνομιλία του με δημοσιογράφο η οποία ηχογραφήθηκε.

Σε φιλική συνομιλία με δημοσιογράφο, το ηχητικό υλικό της οποίας αναρτήθηκε σε πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ο Καζαλίνο λέει ότι οι αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό, μπλοκάρονται από κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών «τα οποία βρίσκονται στην θέση τους από είκοσι ή και τριάντα χρόνια και δεν δίνουν σαφείς εξηγήσεις σχετικά με τις αναλυτικές δαπάνες του δημοσίου».

Προσθέτει, επίσης, ότι αν δεν μπορέσει να εγκριθεί το Εισόδημα του Πολίτη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους Ιταλούς, τότε το κίνημα Πέντε Αστέρων το 2019 θα προσπαθήσει να θέσει «εκτός παιχνιδιού» τα μεγαλοστελέχη αυτά του υπουργείου Οικονομικών.

Η ιταλική κεντροαριστερά αντέδρασε λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό καταπατώνται οι κανόνες της δημοκρατικής ζωής και ότι κανονικά ο Καζαλίνο θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όμως, αποφάσισε να καλύψει τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού και αναφέρει ότι εξέφρασε γενικότερες θέσεις, οι οποίες ήταν ήδη γνωστές.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024