Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι πέντε ημέρες του Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Οι πέντε ημέρες του Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Δεν αποτελεί βεβαίως είδηση ότι ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται για πέντε ημέρες στη Νέα Υόρκη, ούτε η πιθανή συνάντησή του με τον πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ως είδηση θα πρέπει να λογίζονται οι άλλες επαφές που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει

Με το πρωθυπουργικό Gulfstream, το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς σταθμό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται από την Κυριακή και για ένα πενθήμερο στη Νέα Υόρκη.

Δεν αποτελεί βεβαίως είδηση ότι ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται για πέντε ημέρες στη Νέα Υόρκη, ούτε η πιθανή συνάντησή του με τον πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ως είδηση –αναφέρει ο Βηματοδότης– θα πρέπει να λογίζονται οι άλλες επαφές που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει. Διότι, πώς να το κάνουμε, ένας αριστερός πρωθυπουργός δεν είναι και τόσο εύκολο να συναντήσει τα μεγαλύτερα funds του κόσμου, ήτοι τη Morgan Stanley, τη Merril Lynch, την Bank of America και ένα σωρό άλλους επενδυτικούς οίκους. Αυτός είναι και ο λόγος που παίρνει μαζί του τον Γ. Χουλιαράκη, που γνωρίζει από επενδυτικά funds. Και το ερώτημα που παραμένει είναι ποιος μπορεί να έκλεισε τόσο σημαντικά ραντεβού στον κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.

Κατά μία εκδοχή, τα ραντεβού του πρωθυπουργού έκλεισαν οι διπλωματικές και οικονομικές υπηρεσίες που βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά μία δεύτερη εκδοχή τα μεγάλα επενδυτικά funds ήταν αυτά που πήραν την πρωτοβουλία και ζήτησαν ραντεβού με τον κ. Τσίπρα, γνωρίζοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός φθάνει στην αμερικανική μεγαλούπολη έχοντας στις αποσκευές του την έξοδο από το μνημονιακό πρόγραμμα, αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει όμως και μια τρίτη εκδοχή…

Αυτή ακούει στο όνομα… Ρότσιλντ. Ως γνωστόν, η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες χρησιμοποιούσαν μεγάλους επενδυτικούς οίκους ως συμβούλους είτε επί επενδύσεων είτε (όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση Τσίπρα) για έξοδο στις αγορές. Λέγεται μάλιστα ότι μια 43χρονη δυναμική κυρία, κορυφαίο στέλεχος της Ρότσιλντ, η Αν Λορ Κισέλ, είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τα ραντεβού που κλείνονται στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού.

Αν και η ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις σχέσεις Μεγάρου Μαξίμου – Ρότσιλντ, δεν υπήρξε καμία απάντηση. Ούτε επιβεβαίωση, ούτε όμως και διάψευση. Η ΝΔ επανήλθε με δεύτερη ερώτηση έπειτα από ένα δημοσίευμα του «Foreign Policy» που το υπέγραφε ο Edward D. Josef σύμφωνα με το οποίο αξίζει Νομπέλ Ειρήνης στους κ.κ. Τσίπρα και Ζάεφ επειδή υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών. Ρωτούσε ποιος κρύβεται πίσω από το δημοσίευμα.

Οπως και να ‘χει το πράγμα, τα ραντεβού του κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη είναι σημαντικά. Πέραν των συναντήσεων που θα έχει με Τραμπ αλλά και Ερντογάν, ο πρωθυπουργός στις επαφές του με μεγάλους επενδυτικούς οίκους θέλει να δώσει συνέχεια στην προβολή που δόθηκε στην εφετινή ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα ήταν οι ΗΠΑ. Στις επαφές του με επενδυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι ελληνοαμερικανοί επενδυτές (θα τους συναντήσει στη δεξίωση που δίνεται προς τιμήν του στο Γενικό Προξενείο), ενώ το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του οργανισμού Concordia.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024