Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι υπόγειες διεργασίες για τον... μαγικό αριθμό 151

Οι υπόγειες διεργασίες για τον… μαγικό αριθμό 151

Μετρώντας τα «κουκιά» στο Μαξίμου, βλέπουν ότι μπορεί να ξεπεραστούν ακόμη και οι καλύτερες προσδοκίες τους

Με το βλέμμα στραμμένο στη «Μεγάλη Κυριακή» των Σκοπίων, στις 30 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται όλα τα κόμματα. Η αποδοχή ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών από τους γείτονες θα σημάνει την έναρξη έντονων πολιτικών διεργασιών και στην Ελλάδα.

Όμως, όπως ακούγεται στους διαδρόμους της Βουλής, το Μέγαρο Μαξίμου… προσέχει για να έχει. Και προετοιμάζεται, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» για την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή. Υπόγειες διεργασίες και έντονο παρασκήνιο έχει στηθεί προκειμένου να βρεθεί ο μαγικός αριθμός των 151 βουλευτών που χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) για να περάσει το Μακεδονικό, χωρίς μάλιστα να έχει ανάγκη τον Πάνο Καμμένο.

Μετρώντας τα «κουκιά» στο Μαξίμου, βλέπουν ότι μπορεί να ξεπεραστούν ακόμη και οι καλύτερες προσδοκίες τους. Ηδη ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε βέβαιος πως η συμφωνία θα υπερψηφιστεί. Διότι στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν «δαγκωτό» υπέρ της συμφωνίας προσθέτουν την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και δύο ή τρεις ποταμίσιους βουλευτές, όπως τον Μαυρωτά, τον Δανέλλη και – γιατί όχι; – και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Και ίσως και τον Σπύρο Λυκούδη που δήλωσε ότι η συμφωνία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο στόχαστρο έχει μπει και ένας ανεξάρτητος βουλευτής, συγκεκριμένα ο προσφάτως νυμφευθείς Χάρης Θεοχάρης, επομένως ο αριθμός των 151(+)  βουλευτών συγκεντρώνεται. Οπως λέει, πάντως, παλαιός κοινοβουλευτικός που ξέρει από ίντριγκες και πολιτικό παρασκήνιο, «αν όλα αυτά είναι… σιγουράκια ή διακαείς πόθοι στο Μαξίμου θα το δούμε σύντομα».

Πάντως, ο Πάνος Καμμένος θα επιχειρήσει να «μαντρώσει» τους βουλευτές του συγκαλώντας σύντομα Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου και θα ανανεώσει τους όρκους πίστης του στην… ελληνική Μακεδονία.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024