Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η UNICEF εκπέμπει SOS για τα προσφυγόπουλα στα νησιά

Η UNICEF εκπέμπει SOS για τα προσφυγόπουλα στα νησιά

Κάθε μήνα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, έφτανα στα ελληνικά νησιά 850 παιδιά σημειώνοντας αύξηση κατά 32% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο

Το καμπανάκι κινδύνου κρούει ο ΟΗΕ για τα παιδιά προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά και τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες κάτω υπό τις οποίες ζούνε στους υπερπλήρεις καταυλισμούς.

Όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΟΗΕ, περισσότερα από 7.000 παιδιά έχουν κάνει αυτό το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ελλάδα.

Η UNICEF, η υπηρεσία δηλαδή του ΟΗΕ για τα παιδιά, τονίζει πως οι ανήλικοι θα πρέπει να μεταφερθούν αμέσως σε ασφαλέστερες εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα.

Κάθε μήνα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, έφταναν στα ελληνικά νησιά 850 παιδιά σημειώνοντας αύξηση κατά 32% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017, σύμφωνα με την υπηρεσία. Αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένη χώρα προέλευσης, η UNICEF σημειώνει ότι τα παιδιά αυτά προέρχονται από χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις.

Ο αντιπρόσωπος της UNICEF Λούτσο Μελάντρι, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τη Λέσβο και τη Σάμο, προέβλεψε πως οι αφίξεις θα αυξηθούν τους ερχόμενους μήνες και προειδοποίησε πως οι υπηρεσίες μπορεί να καταρρεύσουν.

Σύμφωνα με την UNICEF, στα ελληνικά νησιά υπάρχουν περίπου 20.500 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η βία, η ενδοοικογενειακή κακοποίηση, οι διαμαρτυρίες και οι ταραχές αποτελούν την καθημερινότητα, ανέφερε.

«Η πλειονότητα των παιδιών και των νέων ανθρώπων που συνάντησα είχαν να αντιμετωπίσουν το ψυχικό τραύμα του πολέμου και στη συνέχεια εξαναγκάσθηκαν να διαφύγουν από τα σπίτια τους. Τώρα ζουν σε άθλιες συνθήκες και το τέλος δεν είναι ορατό», δήλωσε ο Μελάντρι.

Η UNICEF κάλεσε τις άλλες χώρες της ΕΕ να αυξήσουν τις προσφορές τους για την επανεγκατάσταση προσφύγων και να επιταχύουν τις επανενώσεις οικογενειών.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024