Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για τη βάση στην Κύπρο - Η Τουρκία... έχει νεύρα

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για τη βάση στην Κύπρο – Η Τουρκία… έχει νεύρα

Οι επαφές αυτές μεταξύ Λευκωσίας και Παρισιού ενόχλησαν την Άγκυρα, η οποία πιστεύει ότι δεν βλέπει θετικά αυτό το βήμα της Γαλλίας

Προετοιμασίες για την ίδρυση βάσης της Γαλλίας στη Λάρνακα κάνει η Λευκωσία σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χαμπέρτουρκ η οποία επικαλείται πηγές ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη παρόλο που οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και πως εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Κύπρο τους επόμενους μήνες.

Η τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρει ότι οι επαφές αυτές μεταξύ Λευκωσίας και Παρισιού ενόχλησαν την Άγκυρα, η οποία πιστεύει ότι δεν βλέπει θετικά αυτό το βήμα της Γαλλίας και πως αυτή η κίνηση θα περιπλέξει για τα καλά την ήδη πολύπλοκη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας την ασφάλεια στην περιοχή.

H  Άγκυρα ενοχλείται και για τις συνομιλίες των γαλλικών ναυτικών δυνάμεων για την πώληση ή ενοικίαση φρεγάτων τύπου Fremm στην Ελλάδα βάζοντας έτσι την Γαλλία στην αγορά όπλων της περιοχής.
Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι στόχος της Λευκωσίας είναι στα τέλη Οκτωβρίου η Λευκωσία να αρχίσει το πρόγραμμα γεώτρησης, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει θεατής στις εξελίξεις.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024