Με ανάρτηση στο διαδίκτυο σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ υποστηρίζοντας για τα μέλη της κυβέρνησης ότι δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί αλλά και αδιόρθωτοι.

«Γυρίζοντας από τη σύνοδο του ΕΛΚ διάβασα το πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ. Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί, αλλά και αδιόρθωτοι» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει.

«Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες και θα αποδοθούν ξανά στους φοιτητές και τους καθηγητές τους», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

Υπενθυμίζεται στις προτάσεις για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα περιλαμβάνει το Πόρισμα Παρασκευόπουλου, ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται ότι θα πρέπει να… παραχωρούνται χώροι για καταλήψεις σε ομάδες όπου μετέχουν κατά πλειοψηφία φοιτητές αλλά και να συσταθεί ομάδα διαπραγμάτευσης για την διαχείριση κρίσεων στα ΑΕΙ.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του εμπορίου ναρκωτικών στα ΑΕΙ – εντός και εκτός ιδρυμάτων – το οποίο συναντάται τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη , προτείνεται να ενταχθεί ειδικό μάθημα για το θέμα των εξαρτήσεων σε διάφορα τμήματα, ώστε οι απόφοιτοι να έχουν λάβει σχετική εκπαίδευση. Επίσης, αναφέρουν ότι στο ζήτημα με τα νακρωικά θα μπορούσε να βοηθήσει η ανάπτυξη συστημάτων street work, με εξειδικευμένες ομάδες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Κατά τα λοιπά, ανάμεσα στους τρόπους αντιμετώπισης της ανομίας στους χώρους των ΑΕΙ, προτείνεται να υπάρξει φωτισμός σε αύλειους χώρους με τρόπο – όπως λένε οι συντάκτες του πορίσματος – που να μην μπορεί να καταστραφεί , να ενημερωθούν οι φοιτητές πως όταν καταστρέφεται το πανεπιστήμιο δεν μπορούν να καταστραφούν οι ζημιές χωρίς την επιβάρυνση των φορολογουμένων κ.λ.π.

Μεταξύ των… ρηξικέλευθων προτάσεων για τον περιορισμό της περιστατικών βίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων  είναι η απομάκρυνση των ΑΤΜ από τα ΑΕΙ.