Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλογιάννη: Τερατούργημα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο

Κεφαλογιάννη: Τερατούργημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή το αλαλούμ που έχει προκληθεί ύστερα από τη δημοσιοποίηση της λίστας του Υπερταμείου που φτιάχτηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και περιέχει πολλά μνημεία της Ελλάδας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή το αλαλούμ που έχει προκληθεί ύστερα από τη δημοσιοποίηση της λίστας του Υπερταμείου που φτιάχτηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και περιέχει πολλά μνημεία της Ελλάδας.

«Η μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ένα πολιτικό τερατούργημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ντροπή για τη χώρα», επισημαίνει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και τονίζει πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού αγνοούν επιδεικτικά τη συνταγματική τους υποχρέωση για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αδιαφορούν για την προστασία των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων».

«Τους ενημερώνουμε: το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας δεν πωλείται. Τα  μνημεία δεν αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής», ολοκληρώνει.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής της ΝΔ ανήγγειλε πως θα καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά τα Μνημεία και τα Μουσεία μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο και η κυβέρνηση, είτε από αμέλεια είτε εσκεμμένα, δεν έκανε την απαραίτητη δήλωση εξαίρεσης που έπρεπε να γίνει προκειμένου, ώστε να μην μπουν στις λίστες του Υπερταμείου χώροι που κατά το Σύνταγμα δεν πωλούνται και δεν μεταβιβάζονται.

Νωρίτερα, θέση στην υπόθεση πήρε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με ανάρτηση του στα Social Media ανέφερε πως: «όταν κάποτε ειπα ότι αυτοί για την καρέκλα θα πούλαγαν και την Ακρόπολη, με είπαν ως συνήθως υπερβολικό».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024