Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένωση Κεντρώων: Προς ανεξαρτητοποίηση ο Ιωάννης Σαρίδης

Ένωση Κεντρώων: Προς ανεξαρτητοποίηση ο Ιωάννης Σαρίδης

Οι φήμες για το παρασκήνιο πίσω από την έντονη αντίδρασή του

Απογοητευμένος από την λειτουργία του κόμματος δηλώνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την έξοδο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Είχε προηγηθεί η παραίτησή του από την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αφορμή την εικόνα που εξέπεμψε το κόμμα του προς την κοινωνία λόγω της προκλητικής στάσης του βουλευτή της ΕΚ Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση γιατί δεν τον άφησαν να μπει στην ΔΕΘ χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.

Αντιδρώντας ο κ. Σαρίδης έστειλε επιστολή στον κ. Βούτση διαχωρίζοντας την θέση του: «Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για τη συμπεριφορά του συναδέλφου βουλευτή κύριου Δημήτρη Καβαδέλλα, για το περιεχόμενο της επιστολής που σας απέστειλε, τις σχετικές δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά και τα όσα ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής», σημείωνε. Αυτό που είπε στην επιτροπή ο κ. Καβαδέλλας και ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του συναδέλφου του κ. Σαρίδη, ήταν ότι υπήρχε «σχέδιο» εναντίον του προκειμένου να τον φιμώσουν διότι είχε προαναγγείλει ότι θα καταγγείλει στην ΔΕΘ «το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και γι’ αυτό δεν με άφησαν να περάσω, με προσέβαλαν δημοσίως, με γιουχάραν από τα διπλανά ταμεία και μου πετούσαν πλαστικά μπουκάλια», όπως υποστήριξε.

Πάντως, ο κ. Σαρίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχθεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΚΟ. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος βουλευτής που θέτει θέμα λειτουργίας της. Υπενθυμίζεται ότι έχουν αποχωρήσει ήδη ο Γ. Καρράς (πήγε στο ΚΙΝΑΛ), η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γ. Κατσιαντώνης (πήγε στην ΝΔ), ενώ πολλοί πλέον δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και ο κ. Σαρίδης. Όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τις τελικές αποφάσεις του θα τις λάβει μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. που θα συνεδριάσει μάλλον την προσεχή εβδομάδα. Κάποιες φήμες που διακινούνται στους διαδρόμους της Βουλής σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σαρίδης δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να οδεύσει προς ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να ευσταθούν, καθώς ο ίδιος θεωρεί «κόκκινη γραμμή» την Συμφωνία των Πρεσπών την οποία δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024