Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στο ΣτΕ

Πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στο ΣτΕ

Οι προσφυγές αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία και τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών

Πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών συζητούνται την Παρασκευή ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο.

Η Ένωση Αθέων και πέντε προσφεύγοντες έχουν ζητήσει μέσω του δικηγόρου τους να αφαιρεθούν από τη δικαστική αίθουσα οι εικόνες . Οι προσφυγές αφορούν το μάθημα των θρησκευτικών  και το περιεχόμενο του στα σχολεία,   τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία και τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων,  η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.).

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των  θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και   ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία.

Αύριο κατά τη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Ράντος να ανακοινώσει εάν το αίτημα για την αφαίρεση της εικόνας  που υπάρχει στο κέντρο της δικαστικής  αίθουσας θα γίνει αποδεκτό ή όχι.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024