Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Peugeot e-Legend: Το 504 Coupe με τα υλικά του μέλλοντος

Peugeot e-Legend: Το 504 Coupe με τα υλικά του μέλλοντος

Η γαλλική φίρμα αποφάσισε να αποτυπώσει το ιδανικό του ηλεκτροκίνητου και αυτόνομου μέλλοντος, αναζητώντας έμπνευση στο γοητευτικό παρελθόν του 504 Coupe, με αποτέλεσμα ένα εξίσου ελκυστικό όσο και τεχνολογικά ενσυνείδητο πρωτότυπο.

Μια σύγχρονη, από κάθε άποψη, πρωτότυπη επαναπροσέγγιση στο εμβληματικό 504 Coupe της δεκαετίας του ’60 θα παρουσιάσει η γαλλική φίρμα στη διεθνή έκθεση που πραγματοποιείται στις αρχές Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Το e-Legend όπως ονομάζεται το γοητευτικό πρωτότυπο, αντλεί καταφανώς τις αισθητικές του επιρροές από το σχεδιασμένο από τον οίκο Pininfarina, αρχέτυπο μοντέλο, συνδυασμένες με τις απαραίτητες δόσεις σχεδιαστικού εκσυγχρονισμού που αποσκοπούν στην επαναφορά της αίγλης μιας αλλοτινής εποχής στο σήμερα ή μάλλον για την ακρίβεια, στο αύριο.

Ένα αύριο που όπως επιβάλλουν οι τρέχουσες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας θα καθοριστεί από την ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης τις οποίες και ενσωματώνει το e-Legend προδιαγράφοντας το μέλλον της Peugeot.

Πλην των τεχνολογικών νεολογισμών, στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται τα διπλά φωτιστικά σώματα που σχεδιάστηκαν για να παραπέμπουν στον πρόγονό του, όπως εξάλλου και η τετραγωνισμένη όψη με την παραδοσιακή και, χωρίς χρήση με δεδομένο ότι πρόκειται για ηλεκτροκίνητο, γρίλια.

Στις λεπτομέρειες που αναλαμβάνουν να τονίσουν την επανεκτέλεση με σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα ανήκουν οι παράξενοι θόλοι με την χαρακτηριστική αυλάκωση που υπόσχεται να βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοση, και η χαρακτηριστική μαύρη επιφάνεια στη βάση της τελευταίας κολώνας, που εκτός από αναφορά στο σχεδιαστικό παρελθόν, αποτελεί επίσης μια LED οθόνη που εμφανίζει ένα προσωποποιημένο χαιρετισμό, πληροφορώντας επίσης τον οδηγό για τα επίπεδα φόρτισης.

Ανάλογο είναι και το σχεδιαστικό ύφος στο μινιμαλιστικό εσωτερικό που ισορροπεί μεταξύ ρετρό αισθητικής και τεχνολογικής υπεροπλίας. Έτσι, την θέση των παραδοσιακών διακοπτών έχουν πάρει μια οθόνη 6 ιντσών και ένας περιστροφικός επιλογέας, ενώ στα αριστερά του τιμονιού βρίσκεται μια επιφάνεια αφής μέσω της οποίας ο οδηγός παραμετροποεί διάφορες ρυθμίσεις και επιλέγει τα προγράμματα οδήγησης.

Οθόνες έχουν τοποθετηθεί επίσης στις πόρτες με διαγώνιο 29 ιντσών ενώ ένα ακόμα σετ οθονών 12 ιντσών φιλοξενείται στα σκιάδια. Σε οθόνη έχει μετατραπεί και η επιιφάνεια του ταμπλό με διαγώνιο 49 ιντσών, με το E-Legend να διαθέτει ίσως την πρωτιά ως προς αυτήν την πτυχή μιας και το εσωτερικό του φιλοξενεί συνολικά 16 οθόνες.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνητη πλευρά του, θεωρητικά το e-Legend εφοδιάζεται με μπαταρίες 100 kWh οι οποίες του εξασφαλίζουν αυτονομία 600 χλμ. και υπόσχονται αναπλήρωση του 80% της ενέργειας τους σε μόλις 25 λεπτά.

Οι μπαταρίες τροφοδοτούν ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 462 ίππων και 800 Nm ροπής που κατανέμεται και στους δύο άξονες με την υπόσχεση για επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 220 χλμ.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, δυστυχώς, επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την Peugeot να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024