Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Project 003: Το mainstream υπεραυτοκίνητο των Βρετανών

Aston Martin Project 003: Το mainstream υπεραυτοκίνητο των Βρετανών

Η βρετανική φίρμα καταπιάνεται με ένα νέο εξωτικό δημιούργημα το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει την τεχνολογία της Βαλκυρίας σε ένα νόμιμο για χρήση στο δημόσιο οδικό δίκτυο coupe με εξίσου εντυπωσιακές προδιαγραφές.

Αν και η συνύπαρξη των όρων «mainstream» και υπεραυτοκίνητο, είναι αυτό που θα αποκαλούσε κανείς σχήμα οξύμωρο, αυτές είναι οι πρώτες συστάσεις για το νέο εξεζητημένο εγχείρημα της Aston Martin που μαζί με ένα εξαιρετικά αφαιρετικό σκίτσο επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη εντύπωση για το τρίτο μέλος της νέας σειράς των βρετανικών hypercar που περιλαμβάνει ήδη την Valkyrie (Project 001) και την Valkyrie AMR Pro (Project 002).

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς από την γκάμα όπου θα ανήκει το νέο Project 003 όπως το προς το παρόν αποκαλείται, θα πρόκειται για ένα εξίσου εξωτικό δημιούργημα το οποίο όμως σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο θα διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την χρήση του σε πιο καθημερινές συνθήκες.

Τις πρώτες συστάσεις ανέλαβε να δώσει ο επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer επιχειρώντας να εξηγήσει την θέση του Project 003 στην «πινακοθήκη» υπεραυτοκινήτων της Aston Martin:

«Η εξέλιξη της Valkyrie υπήρξε κάτι το οποίο θα αποκαλούσε έργο ζωής, ωστόσο είναι εξίσου ζωτικό για εμάς να υπάρξει κάποιου είδους συνέχεια με βάση το κληροδότημα της Valkyrie. Για την ακρίβεια, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν απευθείας απόγονο ο οποίος θα επαναπροσδιορίσει τα μέτρα της κατηγορίας των υπεραυτοκινήτων και που θα αποτελέσει εφαλτήριο μιας νέας σειράς hypercars περιορισμένης παραγωγής που θα συνυπάρχουν παράλληλα με τα ευρείας παραγωγής μοντέλα μας. Αυτό το αυτοκίνητο θα είναι το Project 003».

Πέρα από τις παραπάνω θεωρητικές συστάσεις για το υπόβαθρο του Project 003 και το εξίσου «θεωρητικό» πρώτο σκίτσο, η Aston Martin φρόντισε να δώσει και μια σειρά πιο χειροπιαστών στοιχείων για το νέο της εκκεντρικό δημιούργημα. Σύμφωνα με αυτά το Project 003 θα αποτελέσει, με τη συνδρομή άφθονων ανθρακονημάτων μια ιδιαιτέρως ελαφριά και άκαμπτη κατασκευή υπό την μορφή ενός coupe το θα εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο.

Τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσουν τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία ενώ θα επωφεληθεί και μια ενεργή ανάρτηση.

Εκτός από τα «θεαματικά» στοιχεία που θα μοιράζεται με τη Βαλκυρία, το Project 003 θα διαθέτει και τα απαραίτητα στοιχεία που θα της αποδώσουν τον τίτλο της νόμιμης για το δρόμο πρότασης σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία όπως π.χ. η παρουσία πορτ μπαγκάζ που θα την κάνουν πιο φιλική στην χρήση.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η Aston Marton ανέφερε ως χρόνο άφιξης του νέου υπεραυτοκινήτου της το 2021 αν και το παζλ των προδιαγραφών της αναμένεται να συμπληρωθεί πολύ πιο γρήγορα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024