Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμπάργκο και ενημέρωση

Εμπάργκο και ενημέρωση

Το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ ακολούθηκε εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ στον Σκάι και το παλαιότερο στο Mega

Αφορμή έγινε το σχόλιο ενός δημοσιογράφου – από εκείνους που αυτοσυστήνονται ως επικριτές της φασιστικής ρητορικής απ» όπου κι αν προέρχεται -, ο οποίος παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Μουσολίνι.
Η ΝΔ ανακοίνωσε εμπάργκο στην ΕΡΤ. Απέσυρε, δηλαδή, βουλευτές και στελέχη της από τα πάνελ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Και πήγε κι ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας ότι «δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητές της τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους». Η νεοδημοκρατική απόφαση φαίνεται ακραία.
Από την Πειραιώς, όμως, επιμένουν ότι δεν είναι. «Αντιμετωπίσαμε παρόμοιες καταστάσεις στο πρόσφατο παρελθόν κρατώντας χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, συνεχίστηκαν οι επιθέσεις από τις συχνότητες της ΕΡΤ. Και κυρίως η απουσία απάντησης την ώρα που εξαπολύονταν.
Στην προχθεσινή δε, η ηγεσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κάλυψε απροκάλυπτα τον δημοσιογράφο». Το σκεπτικό των γαλάζιων είναι πως με ένα τόσο υπερβολικό μέσο, όσο το εμπάργκο, «θα αναδειχθεί πόσο έχει απαξιωθεί η ΕΡΤ από τότε που άνοιξε ξανά. Πως έχει μετατραπεί σε μηχανισμό συριζαϊκής προπαγάνδας».

Και προεκλογικά

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι στη ΝΔ που ελπίζουν να ακολουθήσει το παράδειγμά τους το Κίνημα Αλλαγής. Αμφίβολο, αν κρίνει κανείς από το τιτίβισμα του κεντροαριστερού γραμματέα Επικοινωνίας.
Ωραία, και στον αντίλογο ότι θυμίζει πρακτικές Κουμουνδούρου η συγκεκριμένη επιλογή του κόμματός τους – θυμίζει, δηλαδή, το συριζαϊκό εμπάργκο στο Mega παλαιότερα και στον Σκάι πιο πρόσφατα – τι απαντούν;
Δεν είναι συγκρίσιμες καταστάσεις, λένε. «Γιατί η ΕΡΤ είναι δημόσιο Μέσο, οι εργαζόμενοί της πληρώνονται από τα χρήματα όλων των ελλήνων φορολογουμένων». Αρα, στην ανάγνωσή τους, αν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν μια φορά να παρέχουν αντικειμενική ενημέρωση, η ΕΡΤ οφείλει δέκα.
Ολα δείχνουν ότι δύσκολα θα αρθεί το εμπάργκο. Ακόμη κι αν μπούμε σε προεκλογική περίοδο, που τα δημόσια κανάλια θα είναι υποχρεωμένα από τη νομοθεσία να φιλοξενούν στα πλατό τους στελέχη της ΝΔ. Τι κι αν κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την παρέμβαση του ΕΣΡ εναντίον της ΕΡΤ, επειδή δεν θα τηρεί τον νόμο;
Σύμφωνα, εξάλλου, με μια γαλάζια προσέγγιση, κάτι τέτοιο ίσως γίνει καταλύτης εξελίξεων στο ραδιομέγαρο.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024