Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόρια: Η νομοθεσία διαψεύδει τις δηλώσεις του Βίτσα

Μόρια: Η νομοθεσία διαψεύδει τις δηλώσεις του Βίτσα

«Η Μόρια δεν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας» είχε αναφέρει ο υπουργός

Στις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, για τον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια, απάντησε σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στη δήλωση του υπουργού ότι «η Μόρια δεν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας», η Περιφέρεια δίνει απάντηση παραπέμποντας μάλιστα και σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Βίτσας σε συνέντευξή του στο ρ/σ News 24/7, αναφερόμενος στη Μόρια τόνισε ότι «δεν λέω ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι καλή, το αντίθετο. Όμως, η Μόρια δεν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εμπίπτει η λειτουργία της στην αρμοδιότητα της περιφέρειας». Επίσης συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας τελειώνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για το βιολογικό καθαρισμό στη Μόρια και ξεκινάει η φάση της κατασκευής

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4075/2012 άρθρο 58 παράγραφος 3: «…ο Περιφερειάρχης, μετά από προηγούμενη αιτιολογημένη γνωμοδότηση-εισήγηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ή των κατά περίπτωση αρμόδιων φορέων μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία, πρόσκαιρα ή οριστικά, κάθε επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ή την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας ή επιτηδεύματος, καθώς και τη χρήση οικείας ή άλλου χώρου που χρησιμοποιείται για διαβίωση αν μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι ως άνω επιχειρήσεις, οικείες και χώροι κλείνουν υποχρεωτικά χωρίς άλλες διατυπώσεις και σφραγίζονται από την αρμόδια αστυνομική αρχή».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024