Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari Monza SP1 & SP2: Νεορετρό αγωνιστικές συγκινήσεις

Ferrari Monza SP1 & SP2: Νεορετρό αγωνιστικές συγκινήσεις

Το Maranello έκανε και επισήμως τα αποκαλυπτήρια των δύο speedster που θα αποτελέσουν μέλη μιας νέας σειράς εξωτικών και άκρως συλλεκτικών προτάσεων, θυμίζοντας τη γοητεία άλλων εποχών με σύγχρονες όμως τεχνολογίες.

Μετά τη διαρροή στο Instagram, η Ferrari αποκάλυψε και επισήμως τις προδιαγραφές των δύο νέων εξωτικών και εξαιρετικά περιορισμένου τιράζ, μοντέλων της τα οποία αντλούν τις επιρροές τους από τα κλασσικά αγωνιστικά speedster της δεκαετίας του ’50, εγκαινιάζοντας παράλληλα μια νέα σειρά αντίστοιχα εξωπραγματικών μοντέλων με την ονομασία Icona.

Επιβεβαιώνοντας τις πρώτες πληροφορίες, τα Monza SP1 και SP2 είναι εξοργιστικά γρήγορα. Για την ακρίβεια εμφανίζουν την καλύτερη αναλογία κιλών/ίππο από οποιοδήποτε μοντέλο της Ferrari που συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό barchetta χάρη στις άφθονες ποσότητες ανθρακονημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους αλλά και την παρουσία του ισχυρότερου κινητήρα που έχει βγει ποτέ από το Maranello.

O λόγος για τον V12 των 6,5 λίτρων με απόδοση 810 ίππων o οποίος εξασφαλίζει στο δίδυμο των new age speedster την ικανότητα να επιταχύνουν από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 300 χλμ./ώρα, μέγεθος που σε συνάρτηση με την απουσία παρμπρίζ πρέπει να φέρνει στον οδηγό του δάκρυα στα μάτια –μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αφετηρία για αμφότερα τα speedster αποτελεί η 812 Superfast, με τη διαφορά ότι παρά τις ομοιότητες στα σημεία, στην περίπτωση των SP1 και SP2 έχουμε να κάνουμε με ένα μονοθέσιο και διθέσιο, αντίστοιχα χωρίς οροφή και παρμπρίζ που υπακούουν σε μια παρελθούσα αγωνιστική λογική που πλέον μπορεί να συγκριθεί με μονοθέσιο της F1.

Όσο για τις προοπτικές τους, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην προσεχή έκθεση του Παρισιού, πριν καταλήξουν σε συλλογές, «αφοσιωμένων πελατών και συλλεκτών της Ferrari» για άγνωστο ακόμα αλλά σίγουρα υψηλό τίμημα.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024