Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Προτάθηκε να καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων και αγώνα κατά του νεοναζισμού και του φασισμού

Πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να καθιερωθεί η 18/9, τραγική επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Αγώνα κατά του Νεοναζισμού και του Φασισμού, για να υπάρξει πανευρωπαϊκή συνειδητοποίηση και καταδίκη των νεοναζιστικών κομμάτων, κατέθεσε η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Σε εκτός Ημερήσιας Διάταξης παρέμβασή της στις εργασίες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνέρχεται από χθες στο Πορτογαλικό Κοινοβούλιο στη Λισαβόνα, η κυρία  Κασιμάτη, δήλωσε πως «το αποτρόπαιο πρόσωπο του νεοναζισμού και του φασισμού δεν πρέπει να ξανακοιταχτεί με το πρόσωπο της ανθρωπότητας και πρέπει να εκλείψει από τις σύγχρονες κοινωνίες για να μην υπάρξουν άλλα θύματα, καθώς η απειλητική δράση των νεοναζιστικών οργανώσεων και κομμάτων είναι διασυνδεδεμένη σε Ευρώπη και Αμερική και αυξάνεται συνεχώς».

Η παρέμβαση της κ. Κασιμάτη έγινε, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «προκειμένου να μνημονεύσει στους Ευρωπαίους Βουλευτές, καθώς και να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες στα Εθνικά τους Κοινοβούλια, το μήνυμα της Οικογένειας Φύσσα #σιγά_μη_φοβηθώ, μήνυμα αντίστασης στο νεοναζισμό και τον φασισμό που εκπέμπεται από την Ελλάδα πάνδημα στη σημερινή τραγική επέτειο 5 χρόνων από τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από το νεοναζιστικό – φασιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» στο Κερατσίνι το 2013».

Επίσης, στις δηλώσεις της ανέφερε ότι μόλις το περασμένο Σάββατο, νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Σαλαμίνα, ο αντιφασίστας Βαγγέλης Π., στην οργάνωση του οποίου είχε γίνει πρόσφατα επίθεση με βόμβες μολότοφ και βανδαλισμός με διεθνή φασιστικά σύμβολα όπως το 14/88, έπεσε και ο ίδιος θύμα απρόκλητη βίαιης επίθεσης από χρυσαυγίτες που του είχαν στήσει ενέδρα πηγαίνοντας να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κ. Κασιμάτη, η πρότασή της «χειροκροτήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής τυγχάνοντας ευρείας αποδοχής. Ο Αυστριακός πρόεδρος της Επιτροπής, Καθηγητής Στέφαν Σέναχ από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, απάντησε πως είναι ντροπή για την Ευρώπη να υπάρχουν σήμερα νεοναζιστικά κόμματα και δεσμεύτηκε στη Νίνα Κασιμάτη, ενώπιον της Επιτροπής, να προωθήσει την πρόταση της στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για έγκριση».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024