Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Σχέδιο «Φρανκενστάιν» το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος: Σχέδιο «Φρανκενστάιν» το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ ως πολιτικές τύπου Πινοσέτ και Θάτσερ

Επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως σχέδιο «Φρανκενστάιν» τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, κατηγορώντας τον για πολιτικές τύπου Πινοσέτ και Θάτσερ, που ευνοούν τα μεγάλα εισοδήματα και επιτείνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι το πρόγραμμα της ΝΔ συνεπάγεται νέα προσφυγή στο ΔΝΤ.

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια «πρόταση Φρανκενστάιν» για τον ΕΝΦΙΑ που πέραν του γεγονότος ότι είναι απολύτως και αναμφισβήτητα αντισυνταγματική, αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα οδηγούσε βραχυπρόθεσμα σε αύξηση τελικά του ΕΝΦΙΑ καθώς θα περιόριζε άμεσα τους πόρους στην μεγάλη πλειονότητα των Δήμων της χώρας και θα δημιουργούσε Δήμους δύο και τριών ταχυτήτων. Και ακριβώς επειδή είναι οριζόντια, ευνοεί τις μεγάλες περιουσίες και αυξάνει τελικά τις κοινωνικές ανισότητες», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά δε με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι και αυτό το μέτρο ευνοεί τους εργοδότες και όχι τους εργαζόμενους κατηγορώντας τον παράλληλα ότι δεν έδωσε διευκρινίσεις για το πως θα γίνει η κατανομή της εξαγγελθείσας μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. Παράλληλα, υποστήριξε ότι μια μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές θα δημιουργούσε «τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Μας διαμήνυσε ότι συμφωνεί με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αρκεί αυτές να μην εφαρμόζονται», είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τον πρόεδρο της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «γιατί στο δικό του σύμπαν η εργατική νομοθεσία είναι προαιρετική και η προστασία του εργαζόμενου επαφίεται στην καλή θέληση του εργοδότη».

Κατηγόρησε δε τον αρχηγό της ΝΔ για « λογική ακραία νεοφιλελεύθερη που δεν έχει όμοιο της σε καμία χώρα της Ευρώπης», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «πολλοί λένε ότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη προσομοιάζει σε αυτήν που εφάρμοσε η Θάτσερ στη Μεγάλη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές του ’80. Κι αυτή, όμως, η εκτίμηση είναι μάλλον επιεικής για τον κ. Μητσοτάκη. Αν κάποιος έψαχνε, αντίστοιχες εξαγγελίες θα έβρισκε κανείς μόνο στους ακραίους ρεπουμπλικανικούς κύκλους του Tea Party, αλλά και στο πρόγραμμα του κ. Μάγκρι στην Αργεντινή. Το πρόγραμμα του οποίου αντέγραψε ο κ. Μητσοτάκης».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «Σας θυμίζω: Η υπόσχεση του κ. Μάγκρι ήταν να τονώσει την ανάπτυξη με ένα σοκ μείωσης φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Αργεντινή. Αυτό που κατάφερε ήταν να καταλήξει οικειοθελώς πίσω στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Αυτό, δηλαδή, που από την αρχή επιθυμούσε. Αυτή, ακριβώς, είναι και η κεντρική επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη, όπως αποδείχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο: Η συγκυβέρνηση με το ΔΝΤ».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024