Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προεκλογικό σποτ Ζάεφ: Ψηφίζουμε για μια «Ευρωπαϊκή Μακεδονία»

Προεκλογικό σποτ Ζάεφ: Ψηφίζουμε για μια «Ευρωπαϊκή Μακεδονία»

Με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να στέλνουν σε καθημερινή βάση αξιωματούχους στα Σκόπια προκειμένου να ασκήσουν πίεση προς αποφυγή ενδεχόμενου «στραβοπατήματος», ο σκοπιανός πρωθυπουργός καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσει τους πολίτες της γείτονος υπέρ του «ναι»

Λίγες ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ και το πολιτικό θερμόμετρο στη γειτονική χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η διαδικασία δεν θα εξελιχθεί σε «περίπατο» για τον σκοπιανό πρωθυπουργό, καθώς, σύμφωνα με μετρήσεις, στο ερώτημα «είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών», το 51,1% απαντά «ναι», ενώ το «48,9%» λέει όχι.

Την ίδια ώρα, με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να στέλνουν σε καθημερινή βάση αξιωματούχους στα Σκόπια προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Ζόραν Ζάεφ, καθώς και να ασκήσουν πίεση προς αποφυγή ενδεχόμενου «στραβοπατήματος», ο σκοπιανός πρωθυπουργός καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσει τους πολίτες της γείτονος υπέρ του «ναι».

Τελευταίο -προς το παρόν- εγχείρημα είναι η δημοσιοποίηση ενός σποτ που δημοσίευσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανάρτησή του, που συνοδεύει το βίντεο το οποίο δείχνει πλάνα από την καθημερινότητα των Σκοπιανών και πολίτες να εκφράζονται θετικά υπέρ του «ναι», ο Ζάεφ κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για θετικές αλλαγές και βήματα μπροστά».

«Αξίζει όταν αυτοί οι συμβιβασμοί προσφέρουν ένα ασφαλές μέλλον για τις νέες γενιές. Αποτελεί γονική ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας» αναφέρει, προσθέτοντας πως «στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε για μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης:

Αναζητούνται «πρόθυμοι» για το Μακεδονικό – Εντονο παρασκήνιο για τον μαγικό αριθμό των 151

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024