Διαιτητικές εκδοχές τροφών: Γιατί δεν αποτελούν τη λύση στο αδυνάτισμα
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell, τα τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά μπορεί να σας κάνουν παχύτερη.
Spotlight
-
Καθηγητής του Χάρβαρντ: «Απεχθάνομαι το ιρανικό καθεστώς, αλλά έχει δίκιο – Ένοχες οι ΗΠΑ»
-
Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα το Σάββατο για την Ολυμπιακή Φλόγα
-
Η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου πριν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τελευταία φορά
-
Πέθανε ο μακροβιότερος ασθενής με COVID - Υπέφερε για 613 μέρες και πέρασε 50 μεταλλάξεις
Μήπως τόσο καιρό νομίζατε ότι εάν προτιμήσετε τη light εκδοχή ενός τροφίμου, έχετε κάνει μια υγιεινή επιλογή που θα βοηθήσει την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα;
Η αλήθεια είναι διαφορετική. Αν η ετικέτα ενός τροφίμου λέει ότι δεν περιέχει λιπαρά ή γλουτένη, γίνεται πιο εύκολη η υπερκατανάλωση.
Σε μια μελέτη του Εργαστηρίου Τροφίμων και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Cornell, οι άνθρωποι που κατανάλωναν τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με σκοπό να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, κατέληγαν να τρώνε 28,4% περισσότερες θερμίδες από όσους έτρωγαν την πλήρη εκδοχή των τροφίμων.
Επίσης, τα τρόφιμα που είναι χαμηλά σε μια ουσία, όπως η ζάχαρη ή το λίπος, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάτι άλλο, εξίσου επιβλαβές.
Επομένως, το κλειδί για μία υγιεινή διατροφή δεν κρύβεται μόνο στο τι τρώτε, αλλά και στο πόσο τρώτε. Δώστε, λοιπόν, προσοχή στις μερίδες σας και ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις