Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνταγή για μελιτζανόπιτα

Συνταγή για μελιτζανόπιτα

Αν θέλετε, μπορείτε να μην ψήσετε τις μελιτζάνες, αλλά να τις ψιλοκόψετε και να τις σοτάρετε στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Υλικά για 6 άτομα

2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
3 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 1/2 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
3 αυγά
1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήστε τις μελιτζάνες ολόκληρες, σε ένα ταψί, στους 200°C για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος.
Αδειάστε τη σάρκα τους, βάλτε τη σε ένα σουρωτήρι, πιέστε τη με ένα κουτάλι να βγάλει τα υγρά της και αφήστε να στραγγίσει πολύ καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε 2 κ.σ. από το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο και τη μελιτζάνα και σοτάρετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και ανακατέψτε το με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφού κρατήσετε στην άκρη 2 κουταλιές από τη φρυγανιά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώστε το ταψί, πασπαλίστε με τη φρυγανιά και απλώστε το μίγμα.
Ψήστε σε ζεστό φούρνο για 45 λεπτά.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024