Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά: Χωρίς στέγη εκπαιδευτικοί και φοιτητές

Χανιά: Χωρίς στέγη εκπαιδευτικοί και φοιτητές

«Έχει καταντήσει σαν κακόγουστη φάρσα να ζητούν από έναν εργαζόμενο εκπαιδευτικό 450 ευρώ για μια γκαρσονιέρα» επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε αδιέξοδο βρέθηκαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές στα Χανιά της Κρήτης λόγω του προβλήματος της έλλειψης στέγης που υπάρχει στην πόλη, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολο για τους αμφότερους να βρουν κατοικία.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο Χανίων, με αφορμή το πρόβλημα.

«Θέλουμε με τη σημερινή μας κινητοποίηση να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει σε μια πόλη που “διώχνει” εκπαιδευτικούς και φοιτητές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Βασίλης Λιόντος.

«Υπάρχει έλλειψη στέγης στην πόλη και δεν βρίσκονται διαθέσιμα σπίτια. Έχει καταντήσει σαν κακόγουστη φάρσα να ζητούν από έναν εργαζόμενο εκπαιδευτικό 450 ευρώ για μια γκαρσονιέρα», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σεραφείμ Ρίζος.

Στη κινητοποίηση συμμετείχαν μαζί τους και οι φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς χωρίς στέγη μένουν και φοιτητές που εισάγονται στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

«Ζητάμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την 2η και 3η φάση του προγράμματος ανέγερσης κατοικιών στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου και να υπάρξει περισσότερη μέριμνα για τη φοιτητική στέγη», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των φοιτητών Θωμάς Σαμούτης.

«Με την κινητοποίησή μας θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ζητάμε αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης», επεσήμανε από την πλευρά του ο φοιτητής των ΤΕΙ Κώστας Καλατζής.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024