Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρούτσης: Η ανεργία αποκλιμακώνεται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Βρούτσης: Η ανεργία αποκλιμακώνεται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου είναι αποκαλυπτικά, όσον αφορά τη δυναμική εξέλιξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, και έρχονται να διαψεύσουν τον κ. Τσίπρα, τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης –που συνεχώς διευρύνονται- και με χαμηλούς μισθούς!», τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του συστήματος Εργάνη για τον Αύγουστο.

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ μηνός Αυγούστου είναι αποκαλυπτικά, όσον αφορά τη δυναμική εξέλιξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, και έρχονται να διαψεύσουν τον κ. Τσίπρα και όσα είπε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» τονίζει ο κ. Βρούτσης και συνεχίζει:

«Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας της πλήρους απασχόλησης που συνεχώς συρρικνώνεται. Μια ανατροπή που συντελέστηκε -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας μετά το 2014- με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.»

» Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης –που συνεχώς διευρύνονται- και με χαμηλούς μισθούς. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, εξηγεί ο κ. Βρούτσης:

I. Η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί –μετά το 2014- να διευρύνεται ανησυχητικά. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης –στις νέες προσλήψεις- το μήνα Αύγουστο του 2018 εκτοξεύτηκαν στο 55,88%, ενώ η πλήρης απασχόληση συρρικνώθηκε στο 44,12%! (Σχήμα 1).

II. Την ίδια στιγμή το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης εμφανίζεται αρνητικό (-7.748), επιβεβαιώνοντας τoν εποχικό χαρακτήρα των θέσεων απασχόλησης που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024