Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Purosangue το όνομα του

Purosangue το όνομα του «πρώτου SUV» της Ferrari

O νέος επικεφαλής της Ferrari, αποκάλυψε τα πρώτα στοιχεία για το νέο μοντέλο της φίρμας που αν και ο ίδιος απεχθάνεται να αποκαλεί SUV, θα αποτελέσει ένα πεντάθυρο, τετρακίνητο όχημα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και υβριδική τεχνολογία το οποίο φιλοδοξεί να δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις του Maranello διευρύνοντας το πελατολόγιό του.

Η ιταλική φίρμα ξεκίνησε τη διοχέτευση πληροφοριών για το μοντέλο που έχει γίνει γνωστό ως το «πρώτο SUV» της ιταλικής φίρμας, εισάγοντας την στην ολοένα και αυξανόμενης δημοτικότητας, κατηγορία της περιπέτειας.

Μέχρι πρότινος, η Ferrari είχε φροντίσει να επισημάνει σε κάθε τόνο ότι θα πρόκειται για μια αυθεντική Ferrari εξ ου και επέλεξε και μια ονομασία που θα υποδηλώνει την αυθεντικότητά του. Εν προκειμένω Purosangue, το οποίο σημαίνει καθαρόαιμο και σύμφωνα με τις συστάσεις, από το 2022 θα αναλάβει να σηματοδοτεί την πρώτη απόπειρα της φίρμας σε μια διαφορετική κατηγορία την οποία ο νέος επικεφαλής της, Louis Carey Camilleri, κατ΄αντιστοιχία με τους ιθύνοντες της Rolls-Royce με το Cullinan, δεν θέλει να αποκαλεί SUV.

Για την ακρίβεια όπως είπε ο ίδιος: «δεν θέλω να ακούσω τη λέξη SUV στην ίδια πρόταση με την Ferrari», διευκρινίζοντας ότι θα πρόκειται για ένα υπερυψωμένο και πεντάθυρο όχημα –στοιχείο που επίσης αποτελεί πρωτιά για την ιταλική φίρμα- με coupe λογικής σχεδίαση.

Από πλευράς διαστάσεων, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά η πεντάθυρη Ferrari με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος θα είναι μικρότερη από το κύριο αντίπαλό της Lamborghini Urus.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του Purosangue, θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική όπου ο κινητήρας θα βρίσκεται τοποθετημένος μπροστά και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη πίσω με στόχο την καλύτερη κατανομή βάρους.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι συμβατή προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης, ενώ εκτός από τον κινητήρα εσωτερική καύσης θα φιλοξενεί και ηλεκτρικό μοτέρ που θα λειτουργεί επικουρικά, προσδίδοντας στο νέο μοντέλο υβριδικό χαρακτήρα.

Ανεξαρτήτως των προδιαγραφών, όπως αποκάλυψε ο Louis Carey Camilleri, αρχικά υπήρξε σκεπτικός με την ευόδωση των σχεδίων του αείμνηστου Sergio Marchionne για την προσθήκη ενός crossover στο portfolio της Ferrari, ωστόσο όπως αποκάλυψε όταν είδε τα πρώτα σκίτσα πείστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το crossover μοντέλο δια χειρός Ferrari ήταν ένα από τα βασικά σημεία της στρατηγικής Marchionne για την άνοδο των πωλήσεων της φίρμας πάνω από τις 10.000 μονάδες και την περαιτέρω διείσδυσή της στην αγορά της Κίνας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024