Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari Monza SP1 και SP2: Πάμε σαν άλλοτε

Ferrari Monza SP1 και SP2: Πάμε σαν άλλοτε

Η ιταλική φίρμα αποκάλυψε σε διοργάνωση σε "κλειστό κύκλο" δύο speedster με αφετηρία την 812 Superfast τα οποία αποτελούν μια σύγχρονη προσέγγιση των αγωνιστικών των δεκαετιών των ’40-’50 και θα κατασκευαστούν σε περιορισμένο τιράζ.

Εκτός από τα εξωτικά μοντέλα που ανήκουν ή αποσκοπούν στον εμπλουτισμό της γκάμας της, ενίοτε το Maranello, κατασκευάζει ορισμένες ακόμα πιο εξωπραγματικές προτάσεις προς τέρψη των ήδη ιδιοκτητών προϊόντων της, αλλά και της συντήρησης του μύθου του.

Σε αυτήν την κατηγορία δείχνουν να ανήκουν τα δύο μοντέλα οι εικόνες των οποίων διέρρευσαν μέσω Instagram από εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ferrari για τους ιδιοκτήτες μοντέλων της και τα οποία θα κατασκευαστούν σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό -λιγότερα από 500 αντίτυπα- έχοντας ήδη «συναντήσει» και βρει τους ιδιοκτήτες τους.

Ο λόγος για τα Ferrari Monza SP1 και Monza SP2, μονοθέσιο και διθέσιο speedster αντίστοιχα με εμφανή τα ρετρό σημάδια μιας εκκεντρικής αγωνιστικής κατηγορίας που παραπέμπει σε αλλοτινές εποχές και δείχνει να επανέρχεται όλο και συχνότερα ως αγαπημένη ενασχόληση των σχεδιαστών.

Για την ακρίβεια, πηγή έμπνευσης για τα δύο speedster αποτέλεσαν η 166 MM Barchetta του 1948 και η 750 Monza του 1954 τα οποία οι σχεδιαστές του Maranello μετουσίωσαν σε σύγχρονες ανθρακονημάτινες κατασκευές, πιστές στις ίδιες «αξίες» ταχύτητας και εκζήτησης με τις αρχέτυπες.

Πίσω από τα ρετρό σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους βρίσκονται μηχανικά και μη μέρη που η Ferrari «δανείστηκε» από την 812 Superfast χωρίς ωστόσο προς το παρόν να δημοσιοποιούνται ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές.

Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο speedster παραλλαγές της 812 Superfast, επωφελούνται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 των 6,5 λίτρων με απόδοση 810 ίππων ο οποίος σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα εξεζητημένα χαρακτηριστικά τους τούς επιτρέπει την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα σε 7,9 δευτερόλεπτα.

Ανεξαρτήτως προδιαγραφών και προσδοκιών επιδόσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχεδίαση του εσωτερικού του όπου ξεχωρίζουν τα πλήρως χωρισμένα αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες έξι σημείων στην περίπτωση του διθέσιου Monza SP2 και το μονό, επίσης αγωνιστικό και δερμάτινο καφέ κάθισμα σε αυτήν του Monza SP1. Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται το στρογγυλό τιμόνι και ένα ευμέγεθες κίτρινο ταχύμετρο πίσω από αυτό ενώ ένα πλήθος διακοπτών διακρίνεται στα δεξιά του οδηγού.

Σύμφωνα με τις συστάσεις αμφότερα τα speedster θα πραγματοποιήσουν την επίσημη πρεμιέρα τους στην επικείμενη έκθεση του Παρισιού από όπου και θα ανακοινωθούν οι προδιαγραφές τους.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024