Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλύφθηκε η γυναίκα που κατηγορεί τον Κάβανο

Αποκαλύφθηκε η γυναίκα που κατηγορεί τον Κάβανο

Ο εκλεκτός του Τραμπ για μια ισόβια θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατηγορείται από την Κριστίν Μπλέιζι Φορντ για σεξουαλική επίθεση.

Η γυναίκα που κατηγόρησε ανωνύμως για σεξουαλική επίθεση, τη δεκαετία του ΄80, τον υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο αποκάλυψε την Κυριακή την ταυτότητά της στην Washington Post, οδηγώντας τους Δημοκρατικούς να ζητήσουν την αναβολή της ψηφοφορίας στη Γερουσία για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο.

Η Κριστίν Μπλέιζι Φορντ, καθηγήτρια Ψυχολογίας 51 ετών, κατηγορεί τον Κάβανο, 53 ετών, για σεξουαλική επίθεση μια βραδιά στην Ουάσιγκτον όταν ο υποψήφιος του Τραμπ – 17 ετών, τότε, μαθητής λυκείου – ήταν «τελείως μεθυσμένος».

«Νόμιζα ότι θα με σκοτώσει»

«Νόμιζα ότι κινδύνευα να με σκοτώσει χωρίς να το θέλει», δήλωσε η γυναίκα στην Washington Post. Τελικά, κατάφερε να τού ξεφύγει από το δωμάτιο όπου βρισκόταν παγιδευμένη.

Εξηγεί στην εφημερίδα ότι αποφάσισε να βγει από την ανωνυμία, αφού οι κατηγορίες που διατύπωσε σε εμπιστευτική επιστολή βγήκαν στη δημοσιότητα στο τέλος της εβδομάδας, τροφοδοτώντας φήμες για την ταυτότητα του συντάκτη της.

«Θεωρώ πλέον ότι το καθήκον μου ως πολίτη βαρύνει περισσότερο από την αγωνία και τον τρόμο μου για τα συνεπακόλουθα», εξηγεί στην Washington Post η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Palo Alto.

Ο Λευκός Οίκος παρέπεμψε την εφημερίδα στην κατηγορηματική και ξεκάθαρη διάψευση του Μπρετ Κάβανο, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Γερουσία έχει τον τελευταίο λόγο

Η Κριστίν Μπλέιζι Φορντ μίλησε για πρώτη φορά για το περιστατικό σε συμβουλευτική συνεδρία για ζευγάρια που παρακολούθησε με τον σύζυγό της το 2012, αλλά δήλωσε ότι έφερε επί χρόνια το τραύμα από την επίθεση.

Παρέδωσε στην εφημερίδα τις σημειώσεις που κράτησαν οι ψυχοθεραπευτές, στις οποίες κάνουν λόγο για απόπειρα βιασμού κατά τα νεανικά της χρόνια.

Η Γερουσία έχει τον τελευταίο λόγο για τον υποψήφιο του αμερικανού προέδρου για μία ισόβια θέση δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία δύο ψήφων (51-49). Ψηφοφορία για τον Κάβανο στην επιτροπή της Γερουσίας είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, πριν από την τελική ψηφοφορία στην ολομέλεια που μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή, οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές είχαν δηλώσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση αναβολής της ψηφοφορίας.

Η παρέμβαση των Δημοκρατικών

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι ο υπερσυντηρητικός δικαστής Κάβανο θα ανατρέψει την ισορροπία στο Ανώτατο Δικαστήριο, που αποφασίζει για κρίσιμα κοινωνικά θέματα όπως οι αμβλώσεις, ή η οπλοκατοχή, προς το συντηρητικότερο.

Μετά το δημοσίευμα της Washington Post, αντέδρασαν με ταχύτητα για να ζητήσουν την αναβολή της ψηφοφορίας.

Η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, δεύτερη στην ιεραρχία της επιτροπής Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διαβίβασε την επιστολή στην αστυνομία χωρίς να αποκαλύψει τη συντάκτριά της.

Τώρα που η καταγγέλλουσα μίλησε δημόσια, «αποτελεί αρμοδιότητα του FBI να κάνει έρευνα. Αυτό πρέπει να γίνει πριν η Γερουσία αποφασίσει για τον διορισμό αυτόν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γερουσιαστής των Δημοκρατικών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024