Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο σφικτός εναγκαλισμός ΣΥΡΙΖΑ με ΗΠΑ

Ο σφικτός εναγκαλισμός ΣΥΡΙΖΑ με ΗΠΑ

Αποδείχθηκε με τη ΔΕΘ και την πρωτοφανή αμερικανική παρουσία – πολιτική, διπλωματική και εμπορική

Ο σφικτός εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ του Τραμπ είναι γεγονός, όπως αποδείχθηκε με τη ΔΕΘ και την πρωτοφανή αμερικανική παρουσία – πολιτική, διπλωματική και εμπορική.

Αυτός όμως δεν έχει γίνει ευρέως αντιληπτό, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, είναι το «μούδιασμα» που επικράτησε σε ορισμένους εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και οι εποχές του αντιαμερικανισμού έχουν παρέλθει για το κυβερνών κόμμα, κάποιοι στο εσωτερικό του βλέπουν με περίσκεψη την πολιτική του «ναι σε όλα» που έχει κυριαρχήσει.

Και δεν κρύβουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους για το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η «άνευ όρων» παράδοση στις αμερικανικές επιδιώξεις.

Μεταξύ αυτών που βλέπουν με προβληματισμό τις εξελίξεις είναι ο Νίκος Φίλης, ο οποίος υπενθυμίζει τη φράση του Λαοκόοντα που προειδοποίησε τους Τρώες να μη δεχθούν τον Δούρειο Ίππο λέγοντας «Timeo Danaos et dona ferentes».

Ο ίδιος επικαλείται τις γεωπολιτικές αναδιατάξεις και ανατροπές που υπάρχουν και τους νέους «άξονες» που δημιουργούνται με προνομιακές συμμαχίες στις οποίες σπρώχνεται και η χώρα μας, ενώ επιμένει στο ευρωπαϊκό «χαρτί» όσον αγορά την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις.

Θύμισε μάλιστα σε δηλώσεις του ότι ο Τραμπ «ανοίγει πολέμους, πληγές σε όλον τον πλανήτη και για το περιβάλλον, για τους μετανάστες, τη Μέση Ανατολή, ενώ τώρα ετοιμάζει επίθεση στην Τεχεράνη. Εμείς είμαστε στο επίκεντρο, θέλει μια προσοχή» συνέστησε ο πρώην υπουργός. Πάντως τα λεγόμενά του δεν νομίζω ότι πτοούν το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βας. Σοφίας. Καταγράφω όμως την κριτική του μαζί με όλα όσα έχει και αφορούν το «που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024