Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τζογάρουν» με το Μακεδονικό για να διασωθεί πολιτικά ο Π. Καμμένος

«Τζογάρουν» με το Μακεδονικό για να διασωθεί πολιτικά ο Π. Καμμένος

Τη μια λέει ότι η πτώση της κυβέρνησης είναι η έσχατη επιλογή και την άλλη ότι θα αποσύρει τη στήριξή του αμέσως μόλις έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Είναι αδύνατον να μη μιλάνε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Να μην έχουν μια κοινή ατζέντα, μια ενιαία γραμμή πάνω στην οποία πολιτεύονται, πάνω στην οποία βγαίνουν στις συνεντεύξεις τύπου και μιλάνε, ειδικά για το Μακεδονικό. Με αυτό το δεδομένο τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στον Αντέννα, οι νέες απειλές του ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, είναι μάλλον ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι επιβίωσης και του Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Αμυνας ειδικά ο οποίος κινδυνεύει με εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη.

Ένα πολιτικό τέχνασμα που στήνεται αδιαφορώντας για την αγωνία χιλιάδων πολιτών, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρούν ότι το παιχνίδι είναι χαμένο κι από πριν ξεπουλημένο.

Πριν από μία εβδομάδα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου είχε πει όταν ρωτήθηκε για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου και γενικά για τη συμφωνία των Πρεσπών:

«Το βλέπει και ο ίδιος ο Καμμένος ότι αυτή η συμφωνία ανοίγει νέες ευκαιρίες αλλά είναι δεσμευμένος για λόγους αρχής. Εκτιμώ και σέβομαι τη στάση του Καμμένου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα διακινδυνεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας… Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από την πλειονότητα των βουλευτών».

Η θέση του κ. Τσίπρα εκτιμήθηκε ως προαναγγελία «κωλοτούμπας» από τον κυβερνητικό εταίρο και υπερψήφισης της συμφωνίας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ο Πάνος Καμμένος από τη ΔΕΘ έλεγε:

«Αν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, θα ζητήσουμε σε πρώτη φάση δημοψήφισμα. Αν δεν γίνει αυτό, θα ζητήσουμε να μετατεθεί η ψήφιση της Συμφωνίας στη Βουλή μετά το τέλος της τετραετίας. Και μόνο ως έσχατη λύση, ανέφερε ο κ. Καμμένος θα πάμε στη λύση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Και ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αλλάζει ξανά ρότα, ξεχνά τις επιλογές του δημοψηφίσματος ή της μετάθεσης της κύρωσης και λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του και θα ξεκινήσουν διερευνητικές εντολές. «Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», είπε τονίζοντας ότι θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία κι αν κάποιος δεν συμμορφωθεί θα φύγει από τους ΑΝΕΛ.

Δηλαδή; Αν στις αρχές του νέου έτους έρθει η συμφωνία στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος θα σηκωθεί και θα φύγει και με δεδομένο ότι κανείς δεν θα συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε εκλογές πριν από την Ανοιξη;

Αυτό λέει το νέο, φτιασιδωμένο σενάριο που αποφάσισε να πουλήσει ο υπουργός Αμυνας σε μια τελική προσπάθεια διάσωσής του. Διότι αν έμενε στην παλαιά λογική «θα δούμε, πότε θα έρθει, αν θα έρθει, αν θα την ψηφίσουν οι Σκοπιανοί», είναι σίγουρο ότι θα καταποντιζόταν εκλογικά.

Αν ο Καμμένος και αυτή τη φορά δεν παίζει παιχνίδι με τα εθνικά θέματα και αποφάσισε οριστικά να ρίξει το τελευταίο του χαρτί, αυτό του «Μακεδονομάχου» στο τραπέζι, τότε έχουμε νέα πολιτική εξέλιξη.

Μια εξέλιξη που θα πρέπει να λάβει καλά υπόψη του ο Αλέξης Τσίπρας και να πάρει τις αποφάσεις του για το πότε θα κάνει εκλογές.

Ενδεχομένως, επειδή η φιλία των δύο ανδρών είναι δεδομένη και μιλάνε για όλα τα θέματα, να πρόκειται για μια ακόμη πολιτική απάτη, στάχτη στα μάτια του κόσμου ώστε να μην αντιληφθεί τα τετελεσμένα και να βρεθεί προ οριστικών αποφάσεων χωρίς καμιά αντίδραση.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι ο Τσίπρας λέει ότι ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση και ο Καμμένος στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αποσύροντας την στήριξή του.

Αν αυτομάτως οι ΑΝΕΛ άρουν την εμπιστοσύνη τους, με το που θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τότε ο Καμμένος θα γλιτώσει τον τίτλο του… τζάμπα μάγκα και θα κάνει την τελική του προσπάθεια για πολιτική επιβίωση.

Θα κάνει μια ηρωϊκή έξοδο βάζοντας το προσωπείο του «μακεδονομάχου» και θα περιμένει να επιβραβευτεί από τον ελληνικό λαό.

Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια παγιωμένη άποψη της κοινωνίας για τον Πάνο Καμμένο, ότι παίζει παιχνίδια με το Μακεδονικό κι ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωσή του.

Πάντως, είναι φανερό ότι γίνεται χοντρός «τζόγος» για το Μακεδονικό που έτσι κι αλλιώς μπορεί να σβήσει κόμματα και πολιτικούς από τον χάρτη. Και σίγουρα μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ανά πάσα στιγμή μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη βουλή των Σκοπίων.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024