Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτις από Σκόπια: Η σημαντικότερη ψηφοφορία στην ιστορία σας το δημοψήφισμα

Μάτις από Σκόπια: Η σημαντικότερη ψηφοφορία στην ιστορία σας το δημοψήφισμα

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας είναι ο τελευταίος από μια σειρά από αξιωματούχων της Δύσης που επισκέπτεται τη γείτονα με σκοπό να προτρέψει τους πολίτες της να αγκαλιάσουν τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματός της σε «Βόρεια Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Χωρίς ουδεμία αναφορά στις καταγγελίες περί ανάμειξης της Ρωσίας στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, μετά την προειδοποίηση του Τζιμ Μάτις και την απάντηση Ζάεφ ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στα Σκόπια.

Ο κ. Μάτις είναι ο τελευταίος από μια σειρά από αξιωματούχων της Δύσης που επισκέπτεται τη γείτονα με σκοπό να προτρέψει τους πολίτες της να αγκαλιάσουν τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματός της σε «Βόρεια Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις του στις οποίες ανέφερε πως «το επερχόμενο δημοψήφισμα είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία στην ιστορία του έθνους».

«Στο δημοψήφισμα θα αποφασίσετε για το μέλλον σας, επωφεληθείτε από την ευκαιρία, έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ» σημείωσε ο Μάτις, τονίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επιτρέψει την εφαρμογή βασικών μεταρρυθμίσεων και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη της ‘Μακεδονίας’».

Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας επικρότησε τις προσπάθειες των δύο χωρών για την επίτευξη της Συμφωνίας, κάνοντας λόγο για «δύσκολο συμβιβασμό».

«Είμαστε έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε ως το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Μάτις, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ περί δέσμευσης της Συμμαχίας για διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της «Μακεδονίας».

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως «η επίσκεψη του Μάτις έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο καθώς οι πολίτες της «Μακεδονίας» προετοιμάζονται για το δημοψήφισμα». «Η επίσκεψη είναι άλλη μια επιβεβαίωση της ενθάρρυνσης της εταιρικής μας σχέσης και αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την ορθότητα των πολιτικών που ακολουθεί η ‘Μακεδονία’».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024