Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακιντζί: Δεν θα μετατραπούμε σε μειονότητα στην Κύπρο

Ακιντζί: Δεν θα μετατραπούμε σε μειονότητα στην Κύπρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, σε συνάντηση που είχε με τούρκους αξιωματούχους.

Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα ενός νησιού που θα κυβερνούν οι Ελληνοκύπριοι, διαμήνυσε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα πως  οι συνομιλίες για το Κυπριακό δε μπορούν να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια.

«Οι Ελληνοκύπριοι (στο παρελθόν) θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τουρκοκύπριος ηγέτης, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο συνάντησης με στέλεχος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος.

«Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια. Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο Ακιντζί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να σταθεί στο πλευρό των Τουρκουπρίων και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024