Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάση εργασίας την Τρίτη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δ. Αττικής

Στάση εργασίας την Τρίτη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δ. Αττικής

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ελλείψεις προσωπικού και ανεπαρκείς υποδομές

Στάση εργασίας 10:00 -15:00 και συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από τη πύλη της Προνοιακής Μονάδας του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής («Αγία Βαρβάρα»), πραγματοποιούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στη δομή.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην Προνοιακή Μονάδα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής μεταφέρθηκαν παιδιά από το Σκαραμαγκά τον Οκτώβριο 2017 και ένα χρόνο τώρα δεν έχουν διαμορφωθεί όπως είχαν υποσχεθεί οι κατάλληλοι χώροι προαυλισμού δημιουργικής απασχόλησης και διασκέδασης των παιδιών.

«Απόγευμα, νύχτα, καλοκαίρι κάθε τμήμα με 40 περιθαλπόμενους καλύπτεται από ένα άτομο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Λόγω έλλειψης προσωπικού και χαλασμένων υποδομών (ασανσέρ) δημιουργούνται προβλήματα στη σίτιση των ασθενών. 150 περιθαλπόμενοι χωρίς κάλυψη από γιατρούς. Υπηρετεί ένας φυσίατρος το πρωί. Καρδιολόγος επισκέπτεται τη μονάδα μόνο δύο φορές την εβδομάδα», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Σωματείο Εργαζομένων σημειώνει ακόμα ότι υπάρχει «παντελής είναι η έλλειψη παθολόγων και ψυχιάτρων, άκρως απαραίτητες ειδικότητες για τους περιθαλπόμενους που αντιμετωπίζουν παθολογικές και ψυχικές διαταραχές»,  σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα «νοσηλευτές κάνουν ιατρικές πράξεις και διακομιδές περιθαλπόμενων σε Νοσοκομεία μέσω τηλεφώνου με τον γιατρό».

Τέλος, οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση της δομής ότι «επιχειρεί να κλείσει τα στόματα του προσωπικού με μετακινήσεις χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και προειδοποιούν ότι «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024