Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rivian EV Truck: Σημείο των καιρών

Rivian EV Truck: Σημείο των καιρών

Μια αμερικανική startup δημιούργησε μια καινοτόμο ευέλικτη αρχιτεκτονική η οποία υπόσχεται συμβατότητα με ποικίλα είδη αμαξωμάτων και κατηγοριών αυτοκινήτων, με στόχο τη δημιουργία ενός στόλου ηλεκτροκίνητων οχημάτων παντός είδους με χαμηλό κόστος. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί την απόπειρα της Rivian να δημιουργήσει μια ηλεκτρική παραλλαγή του pickup, F-150.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Το ιδιαίτερα δημοφιλές, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είδος των επιβλητικών pickup, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από την ηλεκτρική μεταστροφή που φιλοδοξεί να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αυτοκινήτων.

Έτσι, αν και το παρόν είναι στην όψη ένα Ford F-150, ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη απόπειρα της Rivian, μιας αμερικανικής startup να μετατρέψει, το εγνωσμένου κύρους αμερικανικό μοντέλο της μπλε οβάλ φίρμας σε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα χάρη σε μια καινοτόμο αρχιτεκτονική την οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει σε πλήθος οχημάτων και τύπους αμαξωμάτων.

Η Rivian έχει υποσχεθεί ότι οι πρώτες εκδόσεις παραγωγής μοντέλων της θα παρουσιαστούν στην έκθεση του Los Angeles τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ σε ό,τι αφορά το κρίσιμο μέγεθος της αυτονομίας, θα εφοδιάζονται με μπαταρίες που εξελίσσει η ίδια στην Καλιφόρνια και ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου θα εξασφαλίζουν από 350 έως 650 χλμ.

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις το ηλεκτρικό σύνολο δεν θα επηρεάζει τις off-road ικανότητες των οχημάτων της τα οποία θα κατασκευάζονται στο πρώην εργοστάσιο της Mitsubishi στο Illinois.

Αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, η Rivian θα διαθέσει τις πρώτες αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις αμερικανικών μοντέλων εντός του 2019.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024