Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την «απειλή» του Κλοπ νιώθει σιγά-σιγά ο Γκουαρντιόλα

Την «απειλή» του Κλοπ νιώθει σιγά-σιγά ο Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αρχίζει να τρομάζει και ο «θύτης» είναι ξανά ο ίδιος. Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ είναι πιο σοβαρή από ποτέ και η Μάντσεστερ Σίτι έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι τα ηνία της στην Premier League απειλούνται

Χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια, αλλά, επιτέλους, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ δηλώνει έτοιμη. «Πέντε στα πέντε» στην Premier League, με την πέμπτη νίκη να είναι εκκωφαντική, κόντρα στην Τότεναμ του Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Προφανώς πάντα υφίσταται χώρος για βελτίωση και εξέλιξη, αλλά το όραμα που είχε ο Γερμανός όταν πρωτοκάθισε στον Κόκκινο πάγκο τον Οκτώβριο του 2015 έχει πάρει σάρκα και οστά. Οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα για να βρουν τον εαυτό τους, μιας και δεν έχουν μπει στη νέα σεζόν όσο δυναμικά τελείωσαν την προηγούμενη, όμως η ουσία είναι πως το σύνολο του Κλοπ παίζει το πολυαγαπημένο του, «ροκ» ποδόσφαιρο. Αυτό για το οποίο η Ντόρτμουντ είχε κερδίσει το θαυμασμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο και να χάσει στο νήμα από την Μπάγερν Μονάχου σε τελικό Champions League.

Και η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ τυχαίνει να είναι έτοιμη στο χρονικό σημείο που η Μάντσεστερ Σίτι ετοίμαζε τη δυναστεία της. Πάνω που ο Πεπ Γκουαρδιόλα βλέπει το έργο του να έχει καρποφορήσει, συνειδητοποιεί ότι η Λίβερπουλ είναι πιο σοβαρή από ποτέ και, κυρίως, ότι «απειλείται» ξανά από το ίδιο πρόσωπο! Δεν είναι μόνο ότι η περσινή φιναλίστ του Champions League έχει βρει ταυτότητα, πείθει και παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αυτό που τρομάζει τον προπονητή της Σίτι, είναι πρωτίστως οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, στις οποίες ο Κλοπ καταφέρνει σχεδόν πάντα να τον αποπροσανατολίζει. Δεν υπάρχει προπονητής που να έχει βάλει μεγαλύτερους «γρίφους» στον Καταλανό στη διάρκεια της καριέρας του.

Κάθε φορά που βρίσκει απέναντί του τον Κλοπ, ο Γκουαρδιόλα δυσκολεύεται να βρει απαντήσεις στις αλχημείες του. Οι αναμετρήσεις στη φάση των προημιτελικών του Champions League της περασμένης σεζόν είναι ενδεικτικές. Οι Πολίτες μπήκαν στη μάχη ως φαβορί, εξαιτίας της εκπληκτικής πορείας τους στην Premier League, αλλά όσοι γνώριζαν αυτά που είχαν διαδραματιστεί επί γερμανικού εδάφους, στις κάμποσες μάχες της Μπάγερν Μονάχου με την Ντόρτμουντ, γνώριζαν και ότι οι πιθανότητες της Λίβερπουλ ήταν πολύ καλύτερες απ’ όσο έδειχνε η πρώτη όψη. Έπειτα ήρθε εκείνο το απροσδόκητο 3-0 στο «Άνφιλντ» και τα όνειρα του Γκουαρδιόλα για Champions League με τη Σίτι μπήκαν στον «πάγο».

Κι ερχόμαστε στη φετινή σεζόν. Κανείς δεν άφησε τη Λίβερπουλ, όπως ήθελε σαν τρελός να κάνει το ακριβώς προηγούμενο καλοκαίρι ο Φιλίπε Κοουτίνιο. Αντίθετα, προστέθηκε ο Ναμπί Κεϊτά, ο Φαμπίνιο, ο Άλισον Μπέκερ και ο Σερντάν Σακίρι. Η μηχανή του Κλοπ «κουρδίστηκε» ακόμα καλύτερα και ο Γκουαρδιόλα ετοιμάζεται να επαναπροσδιορίζει τα σχέδιά του για κυριαρχία της Σίτι, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι δεν δείχνουν και στην καλύτερη φάση της σύγχρονης ιστορίας τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ Φεργκιουσον και ο Ζοζέ Μουρίνιο δείχνει ανήμπορος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να ανατρέψει την κατάσταση. Η Άρσεναλ και η Τσέλσι βρίσκονται σε μεταβατικές περιόδους, λόγω των αλλαγών στην τεχνική ηγεσία τους. Ο Ουνάι Έμερι ανέλαβε το βαρύ φορτίο του να φέρει τα πάνω – κάτω σε έναν οργανισμό που είχε άλλες συνήθειες επί περισσότερο από μία 20ετία (!), ενώ ο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος έφτιαξε κάτι το αξιοθαύμαστο στη Νάπολι, θα χρειαστεί χρόνο για να δημιουργήσει κάτι δικό του κι ας ξεγελά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του στην Premier League. Η Τότεναμ μοιάζει ικανή, αλλά η άρνησή της να επενδύσει εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους, «αλυσοδένει» τον Ποτσετίνο και δεν του επιτρέπει να την εκτοξεύσει.

Αν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να ανακόψει τη φόρα της Σίτι, λοιπόν, αυτή αναμφίβολα ανήκει στον Κλοπ. Το ότι τυχαίνει να είναι η Λίβερπουλ, έχει μικρότερη σημασία. Ούτε βέβαια πρόκειται περί… ψυχολογικού προβλήματος του Γκουαρδιόλα απέναντι στον Γερμανό. Απλά, ο τελευταίος έχει βρει τη συνταγή. Έχει κατανοήσει πότε και πως πρέπει να επιτίθεται κόντρα σε ομάδες του Γκουαρδιόλα. Δεν λέει στους παίκτες του «πατήστε γκάζι με το που κερδίσετε την μπάλα», αλλά περιμένει την ιδανική στιγμή. Δεν φοβάται να βγει ψηλά και να πιέσει, αρκεί να το κάνει μεθοδικά και όχι από αυθορμητισμό. Τη λύση απέναντι στον Γκουαρδιόλα έχουν καταφέρει να την υποδείξουν δύο προπονητές. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε και ο Γιούργκεν Κλόπ. Δυστυχώς για τον ίδιο τον Γκουαρδιόλα, ένας από τους δύο τον έχει… πάρει στο κυνήγι και τείνει να μετατραπεί στο φάντασμά του.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024