Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε startuppers: Στήριξη επιχειρηματικότητας

Μητσοτάκης σε startuppers: Στήριξη επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη ΔΕΘ συζήτησε για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο περίπτερο 12 της 83ης ΔΕΘ και συνομίλησε με νέους και νέες για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η κρίση μας πλήγωσε όλους αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε στροφή κοινωνίας σε επιχειρηματικότητα».

Υποστήριξε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στην επιχειρηματικότητα και «ειδικά σε Έλληνες επιχειρηματίες, όπως από το χώρο της ναυτιλίας για να ενισχύσουν την προσπάθεια, για τα Πανεπιστήμια, να ενισχύσουμε την έρευνα και παραγωγή και να θεσπίσουμε πνευματικά δικαιώματα και για εταιρίες που μεγαλώνουν καλύτερη φορολόγηση και σε κεφάλαιο και εργασία. Πολλές εταιρίες χάνουν έτσι κόσμο».

 Σημείωσε ακόμα ότι «η χώρα έχει ένα τεράστιο skill gap. Θέλουμε ανθρώπινο κεφάλαιο. Χρειάζεται άλλη παιδεία σε πανεπιστήμιο και τεχνολογική εκπαίδευση και θέλει σινιάλα από πολιτεία που δίνει προτεραιότητες. Παράδειγμα, ηλεκτροκίνηση. Σε ένα μήνα θα παρουσιάσω το πρόγραμμα μου για την ηλεκτροκίνηση, θέτοντας στόχους. Ποτέ θέλουμε στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα».
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την «σύζευξη της τεχνολογίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό μαζί με την προστασία περιβάλλοντος, ένα τετράγωνο που μπορεί να πατήσει η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».
Διαβάστε επίσης:

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024