Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολι Ρεν: Μεγάλους φόρους πληρώνει η μεσαία τάξη

Ολι Ρεν: Μεγάλους φόρους πληρώνει η μεσαία τάξη

«Ανησυχώ για τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης» αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης της Φιλανδίας και πρώην κοινοτικός επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις

Πριν από οκτώμισι χρόνια, στην αρχή της ελληνικής κρίσης ο Ολι Ρεν, από την θέση τότε του κοινοτικού επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, είχε ευχηθεί στους Έλληνες «καλό κουράγιο».

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στα «Νέα», ο Ολι Ρεν σημειώνει πως η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα, ούτε όλες τις δυσκολίες και θα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο των υγιών και υπεύθυνων δημοσιονομικών πολιτικών. Κατά τον Φιλανδό κεντρικό τραπεζίτη, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη, το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι υψηλό, ενώ, όπως δηλώνει, ανησυχεί πολύ για την πολύ μεγάλη φορολογική επιβάρυνση στη μεσαία τάξη.

Ο Ολι Ρεν αναλύει τα αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα στη βαθιά κρίση, ασκεί αυτοκριτική γιατί δεν είχε εκτιμήσει την «εδραιωμένη αντίσταση» των Ελλήνων και την έλλειψη εθνικής ενότητας έναντι των μεταρρυθμίσεων, και απορρίπτει ότι το πρώτο πρόγραμμα προσέβλεπε «μόνο» στη δημοσιονομική εξυγίανση.

Ασκεί, παράλληλα, κριτική στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης επειδή δεν αντέδρασαν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση. «Για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει την παράταση των προθεσμιών λήξης και τη μείωση του επιτοκίου των δανείων EFSF / ESM ήδη από το 2010-2012. Μερικά από τα μέτρα αυτά έγιναν αποδεκτά τότε, μερικά μόνο πρόσφατα» δηλώνει, σχολιάζοντας τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου και υπογραμμίζει «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024